De ce se îngrașă, de fapt, 80% din oameni? Mihaela Bilic explică motivul kilogramelor nedorite

În podcastul „Fain&Simplu”, moderat de Mihai Morar, medicul nutriționist Mihaela Bilic (52 de ani) a explicat care este cauza kilogramelor în plus și care este obiceiul ce nu ne lasă să câștigăm lupta împotriva lor.

Mihaela Bilic a explicat de ce se îngrașă 80% din oameni / Foto: Instagram
Mihaela Bilic a explicat de ce se îngrașă 80% din oameni / Foto: Instagram

De ce se îngrașă 80% din oameni

Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic (52 de ani), ronțăitul este principalul dușman al siluetei și obiceiul dăunător care nu ne lasă să câștigăm lupta împotriva kilogramelor în plus.

„80% dintre oameni se îngrașă nu din mâncare – ciorbă și tocăniță , ci din ciuguleli. Cel mai greu dezvăț e ronțăitul, nu statul la masă și mâncatul celor trei mese pe zi, ci ronțăiala dintre mese. Abia când ai eliminat ronțăiala dintre mese, atunci ești profesor la acest capitol. Să ai cinci ore pauză. Apoi mâncăm, iar apoi ne oprim.

Să așteptăm să ne fie din nou foame, de nota 6, 7. Și atunci să mâncăm din nou. Iar nici pe asta cu trei mese nu mai eset garanată că ți-o poți permine. Este în funcție de vârstă, de siluetă, de metabolismul tău, de câte cure de slăbire ai ținut. Cine a zis că trebuie să mâncăm de trei ori pe zi? Gândiți-vă la geneză, nici măcar nu mâncau pe dată pe zi. Nu mâncam o dată pe zi. Și atunci dacă vin astfel de cercetători și ne spun – nemâncatul, postul, a fi slab e șmecherie, poate oamenii vor începe să…

Că-l numim post intermitent sau cum vreți, haideți să mâncăm mai puțin. Noi ne îngrășăm pentru că avem prea multă mâncare, nu pentru că mâncarea este nesănătoasă. Ci că pentru că este prea multă. Punct!”, i-a dezvăluit lui Mihai Morar, medicul Mihaela Bilic.

De asemenea, aceasta a declarat, cu ceva timp în urmă, că, nu există o dietă anume care să ne poată ajuta da kilogramele jos. Și asta, potrivit ei, deoarece fiecare dintre noi suntem diferiți, avem nevoi diferite și, în mod evident, pierdem și acumulăm kilograme în altfel de moduri. Ce ne va ajuta să avem o greutate normală este monitorizarea cantității de hrană. Totodată, femeile ar trebui să mănânce mai puțin decât bărbații.

Mihaela Bilic: „Reglajul sau adaptarea cantității se face la persoana ta și la silueta ta”

„Le uităm! (n.r. dietele) Nu există o soluție! Nu există o rețetă care funcționează și alta nu! În final, până la urmă, e o chestiune de cantitate. Ori mâncatul puțin e ceva ce ne e greu să acceptăm, tocmai pentru că privim în jur, iată, îi vedem pe alții care mănâncă mai des, nutriționiștii ne spun că avem nevoie de trei mese plus două gustări și atunci pare că dacă mănânci o dată în zi ești cel mai ghinionist și bătut de soartă. Reglajul sau adaptarea cantității se face la persoana ta și la silueta ta.

Ceea ce unii pot numi gustare, pentru alții poate să fie o masă copioasă și sățioasă. Sunt persoane, mai ales femei, că noi, femeile, obligatoriu trebuie să consumăm mai puțin decât bărbații, avem de două ori mai multe celule adipoase și metabolismul nostru este mult mai lent, o cantitate mai mică de mușchi și atunci femeile prin definiție mănâncă mai puțin decât bărbații.

Ceea ce pentru tine ca femeie poate să fie o masă, un castron de ciorbă, trei polonice de ciorbă, e masă cu fel unic, pentru soțul tău sau pentru partenerul tău este doar debutul sau primul fel dintr-o masă”, a spus ea.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net