Cum te refaci rapid după excesele culinare. Sfaturi de la Cori Grămescu

Ultima actualizare:

Au trecut sărbătorile și probabil ați acumulat câteva kilograme în plus. Nu vă faceți griji, însă, totul se rezolvă! Experție în nutriție și sănătate spun că, cel mai probabil, cântarul arată mai mult din cauza retenției de fluide. Cori Grămescu are o serie de sfaturi pe care să le urmeză după excesele culinare făcute de Crăciun și de Revelion.

Cori Grămescu vă ajută să treceți peste sentimentul de vinovăție după mesele copioase de sărbători
Cori Grămescu vă ajută să treceți peste sentimentul de vinovăție după mesele copioase de sărbători

V-ați răsfățat de sărbătorile de iarnă și este normal să vi se pară că sunteți mai plini. Însă, nu este neapărat necesar să vă fi îngrășat cu adevărat. De cele mai multe ori, cântarul arată câteva kilograme în plus după un exces alimentar, din cauza retenției de apă și glicogen. Cori Grămescu susține că este bine să stați departe de câtar, mâcar câteva zile după exccesul de mâncare și alcool pe care l-ați făcut în ultima perioadă.

Iată câteva sfaturi de la Cori Grămescu pentru a trece cu bine peste excesele culinare făcute în ultimele zile

Foto: Instagram/Cori Grămescu

1. În primul rând trebuie să stai departe de cântar. Dacă te cântăreșți imediat după o perioadă în care te-ai răsfățat cu mâncare și alcool în exces, vei constata cu supărare și vinovăție un exces de 2-4 kilograme. Există însă și o veste bună! Cori Grămescu a explicat că acest exces înseamnă conținut intestinal, retenție de fluide și glicogen și într-o mai mică măsură o creștere semnificativă a masei grase. Experta în nutriție și sport recomandă să aștepți în jur de 3 zile înainte de a te sui pe cântar. Abia după aceste trei zile, vei avea o imagine mai clară și mai realistă a câștigului ponderal real.

2. În niciun caz nu te înfometa! După o perioadă de câteva zile în care ai mâncat dezechilibrat, organismul tău reglează cu dificultate secreția de insulină și glicemia ta variază rapid pe durata zilei, ceea ce contribuie la senzația de foame accentuată pe care probabil o resimți. Soluția în acest caz e să ai mese ușoare, la intervale regulate de timp, nu să sari peste el.

3. Hidratează-te din plin. Apa îți va regla tranzitul digestiv, va reduce retenția de fluide și îți va ajuta organismul să se reechilibreze, mai spune Cori Grămescu. Excesul de dulciuri și alcool deshidratează organismul. Pentru început, este recomandat să bei cate 2.5 litri de apă pe zi, apoi să consumi cu regularitate 2 litri de apă zilnic. De asemenea, poți adăuga felii de castravete, lămâie și ghimbir în apă. Acestea te vor ajuta să ai o digestie sănătoasă, pe lângă reglarea aportului hidric.

4. Încearcă să faci un antrenament ușor.  Acesta poate consta în mers alert, o ora ușoară de exerciții cu greutăți libere sau un antrenament cardio de intensitate moderată.  Exercițiile fizice ușoare te vor ajuta să îți activezi sistemul limfatic și te vor ajuta, totodată, să scapi de senzația de „burtă plină” și lipsa de energie. Sportul te ajută și la o digestie corectă, mai explică Cori Grămescu.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net