Cum să nu te mai îngrași după ce ai slăbit. Patru sfaturi importante de la Cori Grămescu

Ultima actualizare:

    Cu puțină voință scapi de tentațiile alimentareFOTO: Unsplash.com
Cu puțină voință scapi de tentațiile alimentareFOTO: Unsplash.com

Ai ținut dietă, ai făcut sport, în sfârșit ai ajuns la greutatea ideală. Acum te gândești cu nerăbdare la ținutele pentru sărbători dar și cu groază la nenumăratele preparate delicioase care vor fi pe mesele tuturor după ce Postul Crăciunului se va termina. Poate nu știai, dar sunt câteva metode la îndemână pentru a face față tentațiilor din luna decembrie și pentru a-ți menține silueta obținută cu atât de mult efort.

Menținerea greutății și a tonusului după ce ai slăbit, mai ales în perioade cu multe atracții din punct de vedere culinar și agitație, reprezintă o provocare grea pentru multe persoane. Probabil că goana după cadourile pe care vrei să le oferi de Moș Nicolae, de Crăciun, poate ai și un apropiat cu nume de Ștefan și vrei să îl surprinzi, ori vrei să-i suprinzi pe cei dragi de Revelion, te vor obosi și vei fi tentat să bei o cafea cu lapte, zahăr și frișcă să savurezi o prajitură sau să iei rapid un meniu de la fast-food. Îți spui inițial că ”doar” acest produs nu va aduce kilogramele la loc. Apoi, știi deja, regreți fiecare gram de mâncare nesănătoasă.

Cum să îți menții greutatea ideală

Experta în fitness și nutriție, Cori Grămescu dă, pe contul său de Instagram, câteva sfaturi de care este bine să ții cont, mai ales acum, după ce te-ai ”chinuit” atât să scapi de kilogramele în plus care îți dădeau atâta bătaie de cap.

1. Joacă-te cu ingredientele și condimentele pentru a mânca cu plăcere preparatele sănătoase. De asemenea, învaţă să adaptezi reţetele clasice, să le faci dietetice, dar gustoase. Este foarte important să îţi placă ceea ce mănânci, ca să nu sari peste mese și să te lupți cu foame constant.

2. Fă-ţi o plăcere o dată pe săptămână. Consumă fructe zilnic, ca să îţi menţii glicemia la un nivel decent. Și, dacă ai o slăbiciune pentru dulciuri, o dată pe săptămână ai voie să te răsfeţi cu un desert favorit. Secretul este să nu exagerezi cantitativ şi să nu îl consumi seara. În același timp, nu uita să faci sport în ziua respectivă și să nu te simți vinovată.

3. Continuă să faci sport. Dacă în perioada procesului de slăbire mergeai la antrenamente zilnic, acum poţi merge de 2-3 ori pe săptămână, alternând clasele cardio cu cele de tonifiere. Dacă ai posibilitatea să mergi şi la masaj de două ori pe săptămână și mai bine. Nu numai că reuşeşti să ţii celulita sub control, dar îți oferi și câteva momente de relaxare de care te poți bucura.

4. Moderaţia este cheia succesului. Dacă ai ”greşit” o dată şi ai mâncat ceva care nu e pe ”lista alimentelor permise”, nu te lăsa dusă de val şi revino la o alimentaţie corectă chiar de la următoarea masă. Nu te condamnă nimeni şi nu o să te îngraşi 10 kg de la o greşeală, dar este bine să ţii situaţia sub control, ca să nu revii la vechile obiceiuri.

Cum a scăpat Cori Grămescu de 5 cm din talie într-o săptămână

”Aceste două poze sunt un before and after la care nu vă așteptați, dar simt că lucrurile trebuie spuse. La prima poză eram după două luni de stres îngrozitor, în care mâncam ce apucam, dormeam o medie de 5 ore pe noapte, zero sport, alcool de cel puțin trei ori pe săptămâna ca să mă relaxez și zero timp petrecut în aer liber”, a scris Cori Grămescu pe Instagram.


    Cori Grămescu a reușit să dea jos 5 cm din talie cu un stil de viață sănătosFOTO: Instagram Cori Grămescu
Cori Grămescu a reușit să dea jos 5 cm din talie cu un stil de viață sănătosFOTO: Instagram Cori Grămescu

”A doua poză este exact o săptămâna mai târziu, săptămâna în care am mâncat foarte curat fără nicio restricție cantitativă, am dormit 8 ore pe noapte și am petrecut cea mai mare parte din timp în aer liber, făcând 30 de minute de sport lejer pe zi. Vedeți că am scăpat de inflamația care era vizibilă la nivelul burții, nu mai am nevoie de cafea și cred că am dat jos cam 5 cm în talie strict prin corectarea stilului de viața. În kilograme am mai puțin de un kilogram, pentru că nu asta a fost obiectivul meu.

Ambele poze sunt relaxate, în aceeași poziție. O dieta corectă vă ajuta nu doar să slăbiți, ci mai ales să vă simțiți bine, să aveți energie și un corp sănătos și puternic. Faceți sport ca să vă placa de voi, să vă creșteți puterea și să fiți mai sănătoase, mâncați bine că expresie a dragostei față de sine și de respect față de corpul vostru, dormiți ca să aveți forța și concentrare”, a mai explicat Cori Grămescu.

Sspecialiștii în nutriție dar și medicii, ne recomandă să petrecem cât mai mult timp posibil în aer liber, mai ales când sunt zile însorite. Starea de spirit se va îmbunătăți simțitor și nu vom fi tentați să mâncăm necontrolat sau nesănătos.

Citește și: 

Sfaturi de la Cori Grămescu: cum să nu cumpărăm produse nesănătoase și care este cea mai bună metodă de slăbit

Cori Grămescu, înainte a slăbi 40 de kilograme: «Mă trezeam la patru dimineaţa să cumpăr hamburgeri!»

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net