Carmen Brumă, sfaturi pentru masa de Paște! Ce trebuie să faci ca să nu te îngrași? N-ai să crezi care e secretul

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Carmen Brumă a oferit sfaturi prețioase pentru masa de Paște. Vedeta a dezvăluit care sunt regulile ce trebuie respectate pentru a trece peste Sărbătorile Pascale fără prea multe kilograme în plus.

Drob, ouă roșii, miel, cozonac și pască. Acestea sunt bunătățil care ne fac cu ochiul și sunt nelipsite de pe masa de Paște. După asemenea mese copioase, cântarul o ia razna de obicei, din păcate.

În ciuda consumului de aceste preparate delicioase, Carmen Brumă reușește de ani de zile să-și mențină silueta în parametrii optimi, chiar și de Sărbători! Vedeta are mai multe reguli stricte de la care nu se abate.

Carmen Brumă: „Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu orice mi-e poftă!”

Carmen, ce mănânci tu de Paște ca să arăți așa?

Mănânc cam ce mănânc de ani de zile. Tot aceleași lucuri. Atunci când vorbim despre alimentație, efectele nu se întâmplă peste noapte. Nu urmezi o săptămână o dietă și după aceea revii la vechile tale obiceiuri alimentare.

E o cursă lungă, e o cursă de tip maraton. Ai nevoie de constanță și de perseverență și de pași mici făcuți cu conștiinciozitate. Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu cam orice mi-e poftă.

Cum și cât mâncăm ca să nu ne îngrășăm?

O să vă dau câteva reguli de bază, astfel încât o masă copioasă de Sărbători să nu aibă foarte multe efecte nedorite. În primul rând, atunci când te așezi la masa de Paște, ai putea să începi cu o salată că e sezonul verdețurilor. Așa că poți să mănânci ca antreu o salată.

Există și o explicație științifică pentru asta, pentru că astfel vârful glicemic al mesei respective va fi mai mic. Acesta este scopul nostru atunci când ne dorim o sănătate bună pe termen lung și o siluetă impecabilă: să evităm vârfurile glicemice. Dacă mănânci salată înaintea mesei, asta te ajută să nu ai un vârf glicemic foarte mare.

2 meniu paste jpg jpeg

„Prima regulă, deci, este să începi cu o salată"

E un acum un trend care spune să mâncăm salata prima dată....

E un trend redescoperit. Pentru că în foarte multe gastronomii ale lumii, în zona Orientului Mijlociu, salata se mănâncă ca antreu.

Regula numărul doi care ar fi?

Prima regulă, deci, este să începi cu o salată, apoi mănânci mese combinate, mănânci drob, ou, ce-ți mai vine. Poți să mănânci și friptură, la final o bucățică de pască sau de cozonac.

Apoi, obligatoriu, te duci și te plimbi, mișcare. Asta e regula trei! Nu ne întindem cu burta sus pe canapea. Nu! Ieși afară după masă copioasă și te plimibi.

Pe sea mai mănâncăm? Se face fasting și de Paște?

Din experiența mea vă spun că e bine să evitați mesele foarte bogate și concentrate seara. Nu de alta, dar nu te vei odihni bine. Ori ,scopul tău de Paște este să te simți bine, nu?! Sfatul meu e să mănânci din toate câte puțin și să eviți să mănânci foarte mult seara și ești bine, sănătos, inclusiv de Paște!

Carmen Brumă (45 de ani) este tehnician nutriționist, antrenoare de fitness și de aerobic. Vedeta a reuşit să slăbească nu mai puțin de 37 de kilograme în tinerețe şi, de atunci, reușește cu brio să-și păstreze trupul într-o condiție fizică de invidiat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net