Alimentul capabil să ne protejeze de o boală întâlnită des la români. Mihaela Bilic: „Este un dușman de moarte”

Ultima actualizare:

Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic (52 de ani), există o legumă capabilă să anihileze o bacterie periculoasă din stomac, care provoacă ulcerul gastric. Dușmanul de moarte al bacteriilor care îmbolnăvesc stomacul este leguma broccoli. De asemenea, în scurt timp, antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Dr. Mihaela Bilic: „Este un «dușman de moarte» pentru ulcer” / Foto: Instagram
Dr. Mihaela Bilic: „Este un «dușman de moarte» pentru ulcer” / Foto: Instagram

Într-o postare publicată pe pagina sa de socializare, Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic arată beneficiile pe care le are broccoli și cât de bine face această legumă la stomac.

 „Este primăvară, adică sezonul arsurilor de stomac. Trei sferturi din ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice, așa cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar supraviețuiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase, apare durerea și arsura, deci ulcerul e instalat.

În 2005, spune specialistul, Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are Helicobacter prezent în stomac, însă doar 1 din 5 purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli”, a explicat Mihaela Bilic.

Este „leguma numărul unu în protecția anticancer”

Totodată, potrivit acesteia, broccoli este leguma numărul unu în protecția anticancer, fitonutrienții din acest aliment au eficiență maximă dacă este consumat crud sau gătit minim, fiert.

„Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. În plus, compușii cu sulf au efect alcalinizant și neutralizează toxinele din organism, prin urmare toată familia cruciferelor trebuie inclusă în meniu, de la varză la conopidă și broccoli.

Broccoli este un «dușman de moarte» pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer! Fitonutrienții cu efect anticancer din broccoli au eficiență maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 min. În felul ăsta protejăm și vitamina C, prezentă din belșug în broccoli. Pentru gust și sănătate puneți un strop de ulei sau parmezan ras, grăsimea crește absorția de betacaroten, un pigment cu rol de vitamina A. Poftă bună!”, a precizat medicul nutriționist, Mihaela Bilic.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net