Mihaela Bilic, truc banal ca să nu te mai îngrași. Ce trebuie să faci între mese

Ultima actualizare:

„Pauzele lungi și dese, cheia spre o dietă echilibrată” am putea sumariza în câteva cuvinte sfatul specialistei în nutriție Mihaela Bilic, care ne oferă un truc banal!

Mihaela Bilic Facebook jpg

Cum o bună parte dintre oameni își dorește să aibă o siluetă frumoasă, dar să își și mențină sănătatea, de multe ori întrebarea de câte ori pe zi este bine să mâncăm apare întrebarea de câte ori e nevoie să mâncăm? Specialista Mihaela Bilic vine să demonteze recomandările făcute de mulți nutriționiști și afirmă că 2-3 mese pe zi sunt suficiente pentru o persoană adultă. Desigur trebuie să avem în vedere și ce anume consumăm, astfel dacă vrem neapărat să scădem în greutate nu strică să apelăm la un nutriționist. Totuși, pe lângă aceste sfaturi, mai există un truc de care ar fi bine să ținem cont.

Trucul banal ca să nu te îngrași

Mihaela Bilic spune că este recomandat să evităm gustările dintre mese dacă ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Explicația ar fi că atunci când mâncăm mai rar, senzația de foame poate fi ținută mai ușor sub control și mai mult, asta ajută glicemia să rămână constantă și nici nu există descărcări de insulină. Atunci când auzim zgomote la nivelul intestinului, acestea nu se produc din cauza foamei ci datorită faptului că intestinele se curăță! Astfel, în aceste momente nu trebuie să alergăm la frigider ci dimpotrivă.

1 thumbnail chipsuri jpg jpeg

Însă principalul motiv pentru care ar trebui sa avem pauze lungi între mese este sănătatea: pauza alimentară permite organismului să facă curățenie. Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. Fenomenul se numește “complex motor migrant”(CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce “mătură” toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire. Gândiți-vă la intestinul vostru ca la un maniac al curățeniei: la 2 ore după masă el declanșează un program de auto-curățare, ce are rolul de a elimina reziduurile alimentare, eventualele bacterii și mirosurile. Dacă noi ne apucăm să ronțăim, acest program se întrerupe și ciclurile de auto-curățare devin din ce în ce mai rare”, arată medicul.  

Prin urmare Mihaela Bilic ne mai sfăruiește să acordăm o pauză de 5 ore între mese pentru ca intestinele să se poată curăța. Astfel este nevoie de timp pentru a lăsa CMM să își facă treaba, mai ales că procesdul de digestie consumă mai multă energie decât cel de respirație și circulația sângelui. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net