Ce să pui la rădăcina ardeilor ca să crească mari, dulci și cărnoși. Secretul unei recolte bogate

Ardeii ocupă un loc important în rândul plantelor care se găsesc în grădinile oamenilor gospodari de la țară, mai ales că vorbim despre o legumă foarte utilizată în bucătăria românească. Și există mici trucuri când vine vorba de plantarea ardeilor. 

Trucuri pentru o recoltă bogată de ardei Foto: Shutterstock
Trucuri pentru o recoltă bogată de ardei Foto: Shutterstock

Planta trebuie udată o dată pe săptămână cu apă calduță 

În primul rând, este necesar să fim atenți la udare. Această plantă este iubitoare de umiditate, dar nu trebuie inundată cu apă, pentru că îi va perturba creșterea. Prin urmare, ar trebui să fie udată o dată pe săptămână cu apă călduță. 

Fertilizarea corectă a răsadurilor de ardei

Puteți utiliza îngrășăminte suplimentare: azotul (întărește germenii și activează creșterea lor), potasiu și fosfor (sprijină creșterea răsadurilor, întărește rădăcinile, crește imunitatea plantelor), complexele minerale și substanțele organice sunt necesare pentru formarea fructelor și fungicidele sunt utilizate pentru a proteja împotriva dăunătorilor și bolilor.

Când să fertilizați răsadurile de ardei: Această cultură nu trebuie fertilizată prea des. De două ori este suficient pentru creștere și sănătate. Prima fertilizare o puteți face cu Albit și Turbo Root, Albit va ajuta planta la codițiile de stres, să preia nutrienții necesari și să se dezvolte corespunzător. Turbo Root este un îngrășământ pe bază de NPK, acizi și alte elemente necesare pentru buna dezvoltare a plantelor. 

Bolile care pot să apară 

Dintre bolile cel mai des întâlnite în cultura de ardei, cele mai însemnate pagube sunt produse de pătarea frunzelor şi băşicarea fructelor, pătarea pustulară, putrezirea receptaculului şi a seminţelor, putregaiul cenuşiu, făinarea, iar dintre dăunători: păduchele verde al piersicului, omida capsulelor și păianjenul roşu comun. 

Când să plantezi ardeiul 

Datele exacte de plantare sunt întotdeauna de interes atât pentru începători, cât și pentru grădinarii experimentați. Calcularea timpului primei însămânțări nu este deloc dificilă. Vârsta tufelor de ardei dulce atunci când sunt plantate în pământ deschis ar trebui să fie de 76-79 de zile. În majoritatea regiunilor, ardeii sunt plantați după amenințarea unui îngheț de întoarcere. Această dată cade în a treia decadă a lunii mai. Numărați înapoi și obțineți ziua în care trebuie să semănați semințele.

Dacă se plănuiește plantarea într-o seră, atunci acest lucru se întâmplă de obicei la mijlocul lunii aprilie. În consecință, datele sunt amânate. Unii proprietari nu au ocazia să semene atât de devreme semințe de ardei dulce. Prin urmare, o fac la ora obișnuită, dar plantele se scufundă imediat într-o seră sau într-o seră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net