Cu ce să stropeşti ardeii din grădină. Secretul unei recolte bogate

Din luna martie se pot planta în răsadnițe ardei, destinați culturii timpurii. Pentru răsad se folosește pământ pentru legume, disponibil în comerț. Ardeii sunt unele dintre cele mai ușor de cultivat legume, dar la fel ca toate celelalte plante, au nevoie de îngrijire. Iată câteva trucuri. 

Trucuri pentru cultivarea ardeilor Foto: Pixabay.com
Trucuri pentru cultivarea ardeilor Foto: Pixabay.com

Când se plantează răsadul de ardei 

Răsadul de ardei se plantează după ce afară s-a încălzit și solul are în jur de 15 grade. Prima dată va fi plantat ardeiul gras timpuriu, apoi gogoșarul și ardeiul lung pe parcursul lunii mai. Ardeiul se plantează două fire de răsad pe cuib, la distanță de  24-28 cm. Se poate planta și pe rând, la 14-16 cm, câte un răsad. Ardeiul iute se plantează la o distanță de 7-10 cm. 

Cu ce să stropești culturile de ardei 

Culturile de ardei gras trebuie mai apoi întreținute pentru continuarea fructificării. Astfel, ardeii preferă temperaturi între 25-28°C ziua și 18-19°C noaptea, o umiditate a aerului de 70-75%, a solului de 60-70%, dar și lumină suficientă, fără penumbră. Nelipsit nu trebuie să fie nici calciul, deoarece fără el, fructele care sunt pe plantă, chiar și cele noi care încep abia să apară vor începe să se îmbolnăvească de putregaiul apical.

Așadar, este util să stropești ardeii cu o soluție de 0,2% de azotat de calciu sau chelați de calciu (50 ml la 10 litri de apă). Soluția de azotat de calciu poate fi aplicată sub rădăcina plantelor într-o cantitate de 20 g la 10 litri de apă. De asemenea, este recomandată tratarea plantelor cu chelați de microelemente, aminoacizi, polizaharide și betaine., preparate ce se găsesc la magazinele de vânzare a produselor fitosanitare.

Ce poți să mai plantezi în martie 

Până la jumătatea lunii martie martie se pot semăna rădăcinoasee, precum morcov sau pătrunjel, precum și plante aromatice ca mărarul și leușteanul. De asemenea, se mai pot semăna mazăre, salată, spanac, ridichi de lună și arpagic. Cei cărora le plac plantele aromatice pot semăna coriandru, fenicul, oregano, însă atenție, dacă se anunță temperaturi negative, trebuie să le acoperiți cu folii termice care se găsesc în magazinele de specialitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net