Ce se intampla dacă bei, din greșeală, apă de gură. Pericolul e iminent!

Ultima actualizare:

Apa de gură este un produs esenţial pentru igiena dentară și este bine, spun stomatologii, să-l folosiți în fiecare dimineață. Însă, se pare că acesta nu este atât de inofensiv pe cât ai crede. În cazul în care este înghiţit poate avea efecte rele asupra organismului. 

Dacă înghiți apă de gură poți chiar și să-ți pierzi viața. Foto: Click.
Dacă înghiți apă de gură poți chiar și să-ți pierzi viața. Foto: Click.

Ce pericole te pasc dacă bei apă de gură

Specialiștii în sănătate atrag atenția asupra pericolelor la care te supui dacă bei din greșeală apă de gură. Din cauza substanțelor pe care le conține, dacă este ingurcitată, apa de gură poate duce la dureri abdominale, greaţă, ameţeală, dureri de cap, probleme de respiraţie, puls rapid, dureri în gât, vărsături cu sânge. În cazul cantităților mari de apă de gură înghițite, se poate ajunge la pierderea cunoştinţei, comă şi chiar deces.

Conține substanțe otrăvitoare

"Știai ce se întâmplă dacă bei apă de gură? Apa de gură conține alcool ceea ce-i poate tenta pe unii. În plus conține și ingrediente otrăvitoare, ca apa oxigentată sau iglucontatul de clorehexidină. Dacă înghiți din greșeală o cantitate mică vei scăpa doar cu dureri de stomac, diaree, amețeală, poate chiar leșin. Însă, dacă bei în cantitate mare pe lângă faptul că te vei îmbăta de la alcool, nu vei supraviețui", a spus Alin Decean într-un video pe Tik Tok.

Ce poți face dacă tu sau altcineva a înghițit apă de gură

În primul rând, primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă tu sau altcineva a înghițit apă de gură este să suni la numărul de urgenţă 112 şi să menţionezi substanţa pe care ai/a înghiţit-o şi în ce cantitate. Apoi, este recomandat să ai ambalajul apei de gură pentru ca doctorii să vadă ce conține aceasta cu exactitate.
De asemenea, este bine de știut că pentru a afla ce poţi face până la sosirea ambulanţei, poţi apela serviciul TOXAPEL la numerele (021) 210.61.83 sau (021) 210.62.82.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net