Ce se întâmplă dacă pui coji de cartofi în ghiveciul florilor din locuință. Efectele sunt uimitoare după doar câteva zile

V-ați gândit vreodată cât de utili pot fi cartofii pentru dezvoltarea plantelor din locuință? Știați că aceștia au un efect pozitiv asupra florilor și le ajută să crească frumos? Dacă pui coji de cartofi în ghiveci, în doar câteva zile, diferențele vor fi vizibile.

Ce se întâmplă dacă pui coji de cartofi în ghiveciul florilor din casă / foto: colaj Pexeles/Pixabay
Ce se întâmplă dacă pui coji de cartofi în ghiveciul florilor din casă / foto: colaj Pexeles/Pixabay

În această perioadă a anului, este foarte important să vă supravegheați plantele dacă doriți ca acestea să rămână verzi și să înflorească așa cum trebuie. Acestea trebuie udate și trebuie să primească substanțele nutritive de care au nevoie.

Plantele verzi și înflorite primăvara ne fac apartamentele mai vesele și mai plăcute. Pentru a ne bucura pe deplin de florile frumos colorate și sănătoase, acestea trebuie îngrijite cu o varietate de îngrășăminte. Nu cresc bine singure, ele trebuie stimulate. În acest caz, este indicat să vă preparați singuri îngrășământ de casă, natural și organic, pentru a vă asigura că florile din ghiveci arată perfect.

Dacă doriți să nu mai folosiți tratamentele din comerț și să vă faceți acasă propriul amestec, tot ce aveți nevoie sunt ingrediente pe care în mod normal le aruncați la gunoi. Ingredientul principal al acestui preparat este reprezentat de cojile de cartofi, care, spre surprinderea multora, au un efect miraculos asupra plantelor.

Cel mai bun îngrășământ natural

Cojile de fructe și legume conțin sute de minerale și nutrienți de care plantele au nevoie. Este un tratament ieftin, care nu necesită nimic din ceea ce se vinde în magazine. Cojile de banane și de cartofi, în special, sunt aruncate la gunoi după ce majoritatea oamenilor au mâncat miezul. Înainte de a le introduce în acest tratament, ele trebuie uscate la soare timp de zece zile.

Un alt important ingredient este zațul de cafea. Folosirea acestui produs, pe care îl consumăm zilnic, pentru plante este o modalitate foarte economică de a păstra culoarea proaspătă.

În cele din urmă, în îngrășământ se adaugă și coji de ouă, despre care se știe că au mulți nutrienți. Toate aceste ingrediente pot fi mărunțite și adăugate ca atare sau, pentru o eficiență și mai mare, pot fi amestecate într-un blender.

Cu acest amestec, plantele pot dobândi potasiu, fosfor, calciu, magneziu și alți nutrienți care sunt esențiali pentru creștere și înflorire. În plus, plantele rămân verzi mai mult timp datorită efectelor puternice ale acestei substanțe.

Acest îngrășământ făcut în casă este economic, deoarece reutilizează pur și simplu materialele pe care le aveți la îndemână în fiecare zi și ajută la protejarea mediului înconjurător, deoarece nu folosești îngrășăminte chimice. Îngrășământul oferă plantelor toate mineralele și nutrienții de care au nevoie pentru a crește sănătoase și puternice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net