Ce trebuie să adaugi în sosul de roșii pentru un gust unic. Secretul culinar știut doar de cei mai profesioniști bucătari

Sosul de roșii este folosit pentru a însoți multe feluri de mâncare, precum pastele, pizza sau chiar friptura. Cu toate acestea, roșiile zdrobite eliberează un gust, care poate fi uneori acid și poate strica aroma preparatului. Pentru a evita acest lucru, poți folosi câteva bucățele de unt.

Pentru a obține un sos perfect de roșii, trebuie să știi câteva trucuri Foto: Pixabay.com
Pentru a obține un sos perfect de roșii, trebuie să știi câteva trucuri Foto: Pixabay.com

Secretul sosului de roșii: untul

Sosul de roșii ascunde și el un secret. Se prăjește ceapa tocată cu usturoi în ulei de măsline, apoi se adaugă roșiile și se gătește timp de 20 de minute. După aceea, se adaugă ingredientul secret, acesta este untul care reduce aciditatea roșiilor și face sosul mai fin. Veți avea nevoie doar de 1-2 bucăți mici și sosul va fi gata.

Zahărul și bicarbonatul de sodiu pot reduce aciditatea sosului de roșii

Poți reduce aciditatea sosului de roșii, adăugând zahăr, în loc de unt. Zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Evită însă excesele de zahăr, pentru ca sosul de roșii să nu fie prea dulce. 

În situația în care sosul de roșii are un gust acru, iată ce trebuie să faci. Poți adăuga, fără griji, bicarbonat de sodiu în sosul de roșii, pentru ca soluția să neutralizeze acidul din tomate. Vei vedea niște bule pe suprafața sosului, dovada că are loc o reacție chimică. În plus, acest lucru este deosebit de interesant pentru persoanele care au un stomac fragil și care nu tolerează bine alimentele acide.

De ce să apelezi la morcovi sau curmale

Dacă nu ai la îndemână bicarbonat de sodiu, poți oricând să gătești roșiile cu un morcov proaspăt sau curmale, pentru a-i da o dulceață naturală care să corecteze aciditatea.

Când pregătești un sos de roșii, alege legumele potrivite, care trebuie să fie foarte coapte. Nu poți face sos de roșii fără ulei de măsline. Acesta este ingredientul obligatoriu după sare și piper. Se poate folosi la început pentru a rumeni ingredientele și poate fi adăugat la final, pentru a accentua gustul.

Ierburile aromatice (cimbru, dafin, oregano, rozmarin, pătrunjel, busuioc) vor da sosului de roșii o aromă deosebită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net