Ce trebuie să faci cu lumânarea din noaptea Învierii. Cât este bine, de fapt, să o păstrezi în casă

După ce credincioșii se întorc acasă de la Înviere, mulți dintre ei aduc cu ei lumânarea care a fost aprinsă cu Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. Această lumânare nu este doar un obiect obișnuit, ci are o încărcătură spirituală și o semnificație profundă în credința creștină. Iată ce trebuie să faci cu lumânarea de la Înviere și cât este recomandat să o păstrezi în casă.

Noaptea de Înviere. Foto: arhiva.
Noaptea de Înviere. Foto: arhiva.

Semnificația lumânării de la Înviere

Preoții și clericii recomandă ca lumânarea de la Înviere să fie aprinsă câte puțin pe tot parcursul Săptămânii Luminate. Este indicat ca aceasta să fie o candelă mai mare, care să ardă în interior pentru a evita pericolele. Lumânarea de la Înviere are un rol spiritual important, potrivit credințelor.

Se spune că această lumânare poate alunga energiile negative din locuință, mai ales atunci când este așezată în fața unei icoane. De asemenea, credincioșii cred că aprinderea ei poate fi de ajutor în momentele grele ale vieții sau în cazul unor boli, contribuind la vindecare și protecție spirituală.

Cât să păstrezi lumânarea de la Înviere

Potrivit tradiției și învățăturilor bisericești, lumânarea de la Înviere ar trebui să fie păstrată în casă și aprinsă ori de câte ori este nevoie. Aceasta nu este o lumânare obișnuită, ci una care a purtat Lumina Sfântă de la Ierusalim în noaptea de Paște.

Preotul Vasile Ioana a explicat că lumânarea trebuie să fie aprinsă nu doar la masa de Paște, ci și pe tot parcursul Săptămânii Luminate. El subliniază importanța simbolică a acestei lumânări în aducerea luminii lui Hristos în casele credincioșilor și în întreaga țară.

Deci, dacă ai o lumânare de la Înviere acasă, ar trebui să o păstrezi într-un loc special și să o aprinzi în momentele de rugăciune, în timpul Săptămânii Luminate și ori de câte ori simți nevoia de protecție spirituală sau vindecare. Lumina ei să te îndrume mereu pe cărările credinței și să aducă bucurie în sufletul tău și al celor din jur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net