Ce trebuie să plantezi lângă salata verde din solar, pentru recolta de primăvară. Doar așa vei ține la distanță dăunătorii

Te pregătești să plantezi salată verde în solar? Află în continuare ce trebuie să pui în pământ, la început de primăvară, lângă parcela unde urmează să crească frunze.

Salata verde este sensibilă la insecte și dăunători / foto: Pixabay
Salata verde este sensibilă la insecte și dăunători / foto: Pixabay

Aceste fructe și legume te vor ajuta să ții la distanță insectele dăunătoare ce pot transmite boli în grădină.

Salata verde, sensibilă la insecte și dăunători

Salata verde este una dintre cele mai sensibile plante la insecte și dăunători. Frunzele sale, care cresc foarte aproape de pământ, pot deveni ascunzători ideale pentru viețuitoare ce sunt ținte de infestare.

De aceea, este important să alegi plante potrivite care să protejeze salata verde și să contribuie la sănătatea solului.

O modalitate eficientă de a evita atacurile insectelor și răspândirea bolilor în grădină este să cultivi alături de salata verde anumite fructe și legume care acționează ca plante companion.

Acestea nu doar că vor ține la distanță dăunătorii, dar vor îmbunătăți și calitatea solului, oferind nutrienții necesari pentru o dezvoltare sănătoasă a frunzelor de salată.

Căpșunile sunt excelente ca plante însoțitoare pentru salata verde. Acestea au o perioadă similară de recoltare și atrag insecte benefice, cum ar fi acarienii prădători, care țin sub control populațiile de dăunători. În plus, frunzele de salată pot ascunde căpșunile de animalele care ar putea afecta cultura.

Ce legume să pui în pământ lângă salata verde

  1. Sfecla roșie – Această legumă are un sistem radicular mai profund decât salata verde, ceea ce înseamnă că cele două plante nu concurează pentru aceiași nutrienți. În plus, sfecla adaugă materie organică solului, îmbunătățind fertilitatea acestuia.
  2. Napii – Cu un sistem radicular adânc, napii ajută la afânarea solului, ceea ce permite salatei să se dezvolte mai bine. Aceștia îmbunătățesc structura solului, facilitând absorbția nutrienților și a apei.
  3. Morcovii – Aceștia atrag insecte benefice, inclusiv gărgărițe, care ajută la combaterea afidelor. În plus, morcovii îmbunătățesc drenajul solului, ceea ce este esențial pentru prevenirea bolilor la rădăcinile salatei.
  4. Mazărea – Aceasta are capacitatea de a fixa azotul în sol, un nutrient esențial pentru creșterea sănătoasă a salatei verzi. Plantarea de mazăre lângă salată asigură un aport constant de azot, favorizând dezvoltarea rapidă a frunzelor.
  5. Ridichile – Aceste legume nu doar că afânează solul, dar rădăcinile lor emit substanțe care țin la distanță dăunătorii, cum ar fi puricii, gândacii de dovleac și viermii de varză. Astfel, salata verde este protejată de atacurile acestor insecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
boghis jpg
avion pasageri toronto captura video jpg
O persoană vârstnică citind o carte   pixabay jpg
dublin ploaie profimedia jpg
alimente scumpe bloomberg jpg
tren3 jpg
constantin brancusi sculptor al metaforei 166058 jpg
carte de identitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net