Cea mai desfrânată împărăteasă a tuturor timpurilor: „Întreaga Romă cunoştea viaţa depravată de la casa imperială”

Valeria Messalina, cea de-a treia soţie a împăratului Claudius, a rămas în istorie sinonimă cu viciul, desfrânarea şi manipularea, scrie adevărul.ro. Căsătorită la numai 20 de ani cu Claudius, care era cu aproape 30 de ani mai mare decât ea, Messalina s-ar fi culcat cu 8.000 de bărbaţi, vestite fiind concursurile în care reuşea să satisfacă mai mulţi parteneri decât prostituatele.

Messalina, împărăteasa desfrânată Foto: Wikipedia
Messalina, împărăteasa desfrânată Foto: Wikipedia

Messalina obliga alte femei să se prostitueze 

Valeria Messalina a fost cea de a treia soţie a împăratului roman Claudius. Dio Cassius ne relatează despre ea că „trăia în desfrâu şi silea şi pe celălalte femei să se prostitueze. Pe unele le obliga să se supună la actul sexual chiar în palat, în prezenţa şi sub ochii bărbaţilor lor. Pe acestea, care acceptau aşa ceva, le iubea şi le favoriza (iar pe bărbaţii lor) îi atrăgea de partea ei prin tot felul de cinstiri şi funcţii înalte. Alte familii în schimb, care nu se înjoseau cu asemenea murdării, erau ţinta urii ei, dacă nu şi victime”.

Ce spunea împăratul Claudius despre nevasta sa 

Aceste comportamente nu au fost mult timp cunoscute de către împăratul Claudius, subjugat cu totul de către mai tânăra sa nevastă. Messalina trimitea sclave să se culce cu împăratul, ca să-i sustragă atenţia de la faptele ei. Plătea, aşadar, tăcerea sau îi pedepsea pe toţi cei care vroiau să-i denunţe desfrâul. Printre amanţii Messalinei, Dio Cassius îl menţionează şi pe Mnester. Deşi la început refuză avansurile împărătesei, Mnester devine amantul acesteia, pentru că însuşi Claudius îi ordonă se se supună tuturor poruncilor Messalinei.

Cum arăta Claudius 

Claudius apărea ridicol din cauza picioarelor strâmbe, al unui tremurat continuu al membrelor, fiind bâlbâit, uituc, adesea violent şi nestabil în hotărârile sale. Grotescul său dispărea însă în faţa erudiţie şi a bunului simţ, de care dădea dovadă în rezolvarea unor probleme importante de stat”, notează istoricul D. Tudor în volumul „Femei vestite din lumea antică”.

Claudius era lipsit de voinţă şi influenţabil, atât de către liberţi, cât şi de soţiile sale, astfel că nu avea comportamentul unui împărat. A avut totuşi meritul de a fi reorganizat administraţia centrală de stat. Claudius a fost logodit de două ori şi căsătorit de patru ori. 

Cine a fost pasiunea vieții Messalinei

Multă vreme Messalina a putut să se bucure de sprijinul unor susţinători şi adulatori. Printre aceştia se număra şi Lucius Vittelius, tatăl viitorului împărat. El o susţinea pe împărăteasă în toate prinvinţele, inclusiv şi în cazul lui Valerius Asiaticus. Şi libertul Narcissus îi este, iniţial favorabil Messalinei, ca în final să ajungă cel mai aprig duşman al acesteia. De reţinut este episodul Appius Silanus, când complotează împreună împotriva acestuia.

Din textele lui Tacitus, Messalina emerge ca o nimfomană, avidă de a avea cât mai mulţi amanţi. Marea pasiune a vieţii Messalinei a fost Caius Sillius (11), dacă şi aceasta a fost într-adevăr sinceră.

Ce i-a adus sfârșitul Messalinei

 O pasiune amoroasă a determinat căderea Messalinei. Aceasta s-a îndrăgostit de tânărul patrician Caius Silius, pe care l-a silit să-şi părăsească soţia pentru a se căsători cu ea. Relaţia dintre cei doi era de notorietate, pentru că, atunci când îl vizita, Messalina era însoţită de alai. Datorită Messalinei, Silius a devenit consul, dar acesta voia mai mult decât atât şi i-a propus să devină împărat, căsătorindu-se cu ea şi recunoscându-l ca moştenitor pe Britannicus. Desfrânata împărăteasă a profitat de plecarea pentru un timp mai îndelungat la Ostia a lui Claudius şi s-a căsătorit cu Silius, folosindu-se de separarea unilaterală din dreptul roman. A urmat o petrecere unde dezmăţul a fost cuvântul de ordine. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
charlote russ copii cap video jpg
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
telefoane ieftine digi romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net