Povestea tânărului care a fost castrat pentru a se putea căsători cu împăratul Nero, devenind noua „împărăteasă” a Romei

Amintit ca fiind unul dintre cele mai crude personaje din istorie, împăratul Nero a fost conducătorul Imperiului Roman între anii 54-68 d.Hr. De asemenea, este cunoscut astăzi ca unul dintre cele mai scandaloase figuri ale Imperiului Roman, fiind unul dintre împărații ale căror fapte au fost catalogate drept nebunești, speculându-se chiar că a declanșat Marele Incendiu din Roma care a mistuit orașul timp de săptămâni întregi. Însă, Nero era faimos și pentru atracția lui față de bărbați, așa că nu ar trebui să ne mire faptul că s-a îndrăgostit de un tânăr și l-a făcut noua „împărăteasă” a Romei.

Povestea tânărului care s-a căsătorit cu împăratul Nero / Foto: Arhiva Click!
Povestea tânărului care s-a căsătorit cu împăratul Nero / Foto: Arhiva Click!

Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus (37-68), considerat de istorici drept ultimul împărat din dinastia iulio-claudiana, a devenit împărat al Romei în anul 54, după moartea tatălui său adoptiv, împăratul Claudius, și este faimos pentru mitul că ar fi incendiat Roma, pentru atrocităţi ca persecutarea creştinilor şi pentru crimele sale din familie.

Pe lângă faptul că este considerat un tiran și un ucigaș, împăratul Nero era faimos și pentru atracția lui față de bărbați. A avut două soții: Claudia Octavia și Poppaea Sabina, pe prima ucigând-o pentru a-şi securiza poziţia sa ca împărat, iar pe a doua a ucis-o în bătaie când a avut o criză de furie. Astfel, a fost nevoit să caute o „înlocuitoare”, pe care a găsit-o într-un tânăr pe nume Sporus, încă adolescent atunci când împăratul s-a îndrăgostit de el. Se spune că băiatul semăna izbitor de mult cu cea de-a doua sa soție.

Ce s-a întâmplat cu Sporus după moartea împăratului Nero

Și, deși căsătoriile între persoane de același sex erau interzise în Roma, Nero a făcut ce a vrut, iar oricine internevea în planurile sale nu avea un sfârșit prea frumos. Astfel, a hotărât să îl castreze pe Sporus ca să se poată căsători cu el și i-a ordonat să se îmbrace în haine femeiești. Ulterior, a oficializat relația printr-o nuntă care a avut loc în anul 67 d.Hr., făcându-l pe Sporus noua „împărăteasă” a Romei.

Băiatul, chiar dacă împăratul Nero susținea că este soția lui, era mai degrabă un sclav care nu și-a iubit niciodată stăpânul, iar la scurt timp după moartea acestuia, Sporus a intrat în grija prefectului pretorian Nymphidius Sabinus, care l-a tratat și el ca pe o soție și l-a numit „Poppaea”. Când Nymphidius a încercat să se declare împărat, a fost ucis de către propriii săi soldați, iar tânărul a devenit proprietatea împăratului Otho, care a fost ucis și acesta de dușmanii săi în anul 69 d.Hr.

După asasinarea lui Otho, Vitellius a devenit conducătorul Romei, iar acesta nu a fost încântat de ideea de a avea un asemenea sclav. Astfel că, i-a ordonat să devină actor într-un spectacol care avea să recreeze legenda răpirii Proserpinei, un act care implica violență și viol. Pentru a evita să fie umilit, Sporus s-a sinucis la vârsta de 20 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net