Poftiți în cea mai lungă croazieră fluvială din lume! Un bilet costă 50.000 $

Un vas de lux din India a pornit în cea mai lungă călătorie pe fluviu, cu 36 de pasageri la bord. Vineri, Antara Cruises a lansat nava MV Ganga Vilas într-o călătorie de 3.200 de kilometri pe căi navigabile între India și Bangladesh. Va dura 51 de zile, fiind cea mai lungă croazieră fluvială din lume.

Nava MV Ganga Vilas a plecat vineri din orașul Varanasi (foto: Antara)
Nava MV Ganga Vilas a plecat vineri din orașul Varanasi (foto: Antara)

Citește și: Adevărul despre vasele de croazieră. Detalii neștiute despre cadavrele din congelator, amantlâcuri și invaziile de gândaci 

Nava MV Ganga Vilas, construită de către Antara Cruises, a pornit vineri de la Varanasi, cunoscut sub numele de „orașul spiritual” al Indiei, într-o călătorie demnă de un nou record. Vasul a fost proiectat pentru a transporta 36 de pasageri, în 18 apartamente de lux, precum și 48 de membrii ai echipajului. În timp ce se află pe traseu, pasagerii vor călători de-a lungul fluviului Gange,  precum și alte căi navigabile prin cinci state din India.

Are un design «futurist»

Vasul se va aventura, de asemenea, în țara vecină Bangladesh, vizitând parcurile sale naționale, siturile patrimoniului mondial UNESCO și orașele mari. Oprirea sa finală va fi la Dibrugarh, în nordul Indiei. MV Ganga Vilas iese în evidență datorită ferestrelor ce ajung de la podea până la tavan, designul său fiind inspirat de lucrările din secolul XX ale pictorului german Josef Albers, iar mobilierul autohton este descris ca fiind „futurist”.

Sursă: Facebook

Iată și: Poftiți în superiahtul-țestoasă! Pangeos costă miliarde de dolari 

Pasagerii au acces la saloane de spa, săli de gimnastică și restaurante de lux, cu preparate culinare inspirate din diferitele locații unde poposește nava. Iar camerele nu au fost ieftine – biletele la bordul navei de lux au variat între 50.000 și 54.000 de dolari pentru fiecare pasager. Cu toate că prețul este destul de mare, tichetele pentru următoarea croaziera, plănuită pentru 2024, sunt deja epuizate.

«O nouă eră a turismului»

 Directorul de vânzări și marketing, Kasif Siddiqi, a declarat că ruta de croazieră este planificată să funcționeze de două ori pe an, din octombrie până în martie, când vremea este frumoasă și nivelul fluviului este ridicat, conform publicației CNN.

Iar prim-ministrul Indiei, Narendra Modi (66 de ani) a promovat croaziera drept una dintre prioritățile programului său guvernamental și chiar a creat un video la plecarea navei, în care a descris lansarea ca un moment de referință care va „anunța o nouă eră a turismului în India”.

Vasul a fost proiectat pentru a transporta 36 de pasageri (foto: Antara)
Vasul a fost proiectat pentru a transporta 36 de pasageri (foto: Antara)

Vezi și: O angajată dezvăluie camerele secrete! Habar nu aveai că există așa ceva pe vasele de croazieră 

Deși 51 de zile este un record pentru o croaziera pe fluviu, cea mai lungă călătorie din lume a fost de 245 de zile în 2019, fiind vizitate șase continente.

Antara oferă, de asemenea, mai multe itinerarii de croazieră de lux la bordul MV Ganga Vilas, care sunt mai scurte în durată. O rută de la Kolkata la Murshidabad în Bengalul de Vest durează opt zile și costă 3.500 de dolari, în timp ce o călătorie de la Kolkata la Varanasi durează 12 zile și costă 5.300 de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
vica blochina si bianca patrichi jpg
astrolog madalina manole jpg
madalina manole facebook jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
alex piturca cristina ich jpeg
image
image
image
image
image
image
Sandip Brahmin jpeg
alex piturca cristina ich jpeg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
Frații Tate sosesc la sediul DIICOT din București pentru a asista la percheziția informatică asupra dispozitivelor ridicate de procurori. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
madalina manole facebook jpg