Cel mai bun moment pentru a uda legumele în această perioadă caniculară! Doar așa nu se vor strica roadele
În aceste zile, România se află sub o cupolă de foc și foarte mulți agricultori se plâng că roadele lor s-au ofilit din cauza temperaturilor extreme. În aceste zile cu cod roșu de caniculă este foarte important să ai grijă de legume și să le oferi o atenție deosebită, asta dacă vrei să te mai alegi cu ceva la sfârșit. Iată care este momentul cel mai bun pentru a le uda. Doar așa nu se vor strica!
Cel mai bun moment pentru a uda legumele în această perioadă caniculară
În perioada caniculară, agricultorii și toți grădinarii pot întâmpina numeroase provocări în îngrijirea legumelor. Temperaturile ridicate, expunerea prelungită la soare și lipsa de apă pot afecta grav legumele din grădină. Fertilizarea legumelor în perioada caniculară poate ajuta plantele să rămână viguroase și productive. Îngrășămintele echilibrate asigură toate elementele nutritive necesare pentru dezvoltarea legumelor. Alege îngrășăminte cu un raport echilibrat de NPK (Azot, Fosfor, Potasiu) și aplică-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Și umbrirea este foarte importantă și te poți folosi de plase speciale în acest sens. Alege plase de umbrire care permit trecerea unei cantități moderate de lumină, asigurând în același timp protecția necesară. Totuși, foarte important este și momentul zilei în care uzi legumele. Specialiștii de la agromedic au dezvăluit secretul pentru a nu ți se strica roadele.
„Udarea plantelor la momentul potrivit este esențială pentru sănătatea și creșterea lor. Cel mai bun moment pentru a face udarea plantelor acasă este dimineața devreme și există mai multe motive convingătoare pentru aceasta. În primul rând, udarea dimineața devreme permite plantelor să absoarbă umiditatea înainte de apariția căldurii. Acest lucru este deosebit de important în lunile de vară, când temperaturile pot crește, determinând evaporarea rapidă a apei. Udarea permite apei să pătrundă adânc în sol și să ajungă în zona rădăcinilor, oferind plantelor o umiditate suficientă de care să se afle pe tot parcursul zilei. Acest lucru poate fi de ajutor la prevenirea ofilirii și a stresului pe care plantele îl pot experimenta pe vreme caldă.”, spun cei de la agromedic.