Când se plantează castraveții de toamnă. Perioada optimă pentru a avea legume sănătoase și gustoase

Castraveții sunt, fără doar și poate, printre cele mai populare legume pe timp de vară, iar dacă avem norocul de a avea propria curte, putem încerca să ne cultivăm proprii noștrii castraveți! Iar grădinarii cu experiență ne spun tot ce trebuie să știm pentru a putea să ne bucurăm de castraveți de toamnă delicioși!

Castraveții de toamnă trebuie plantați din luna iulie
Castraveții de toamnă trebuie plantați din luna iulie

De-a lungul perioadei de vară, castraveții sunt o prezență comună pe mesele noastre, iar dacă cumva ne numărăm printre românii care au norocul de a locui la propria curte, atunci putem încerca să ne cultivăm proprii noștrii castraveți! Desigur, dacă dorim să ne bucurăm de această legumă chiar și la toamnă, trebuie să știm precis când trebuie să plantăm castraveții, dar și cum să avem grijă de ei!

Desigur, primul lucru important pe care trebuie să îl știm este când să plantăm semințele de castraveți, iar această dată poate depinde și în funcție de climatul local. Cu toate acestea, luna iulie este cea mai târzie dată la care putem planta castraveții, iar atunci când sunt plantați pe o vreme caldă, se vor stabili mult mai rapid decât atunci când sunt plantați pe timp de primăvară.

Ce trebuie să știm pentru a avea castraveți delicioși la toamnă

Desigur, chiar dacă știm când trebuie să îi plantăm, rămâne la fel de important să știm și cum să avem grijă de aceștia! Semințele de castraveți vor avea nevoie de aproximativ 2 săptămâni pentru a germina, iar apoi vor mai trece alte 12 săptămâni până când vom începe să avem castraveți.

Pentru ca aceștia să aibă o aromă cât mai delicioasă, experții ne sfătuiesc să culegem castraveții cât timp încă sunt tineri și fragili. Astfel, dacă dorim să avem parte de acest produs atât de îndrăgit și la toamnă, trebuie să știm că cel mai bine ar fi ca semănarea directă a castraveților să aibă loc până la ultima decadă a lui iulie. Iar cum deja ne aflăm acum pe data de 15 iulie, ar trebui să ne grăbim, dacă dorim să mai avem castraveți și la toamnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net