Fructul care îți albește dinții. Mai mult, îi curăță și îi face mai puternici: „Acţionează ca un înălbitor natural"

Dieta noastră ne poate influența organismul în nenumărate feluri, iar dacă nu suntem atenți la ce consumăm, putem să ne punem în pericol chiar și sănătatea dentară! Anumite alimente ne pot ajuta să avem dinți mai albi, în timp ce altele ne pot afecta serios dantura.

Ananasul poate fi util danturii noastre
Ananasul poate fi util danturii noastre

Alimentația noastră este extrem de importantă, iar nu doar greutatea ne va fi afectat de ce punem în farfurie. Anumite alimente ne pot ajuta să avem dinți mai albi, în timp ce altele pot să ne pună sănătatea dentară în pericol! De exemplu, un aliment foarte util pentru dinții noștri este ananasul!

„Este bine să avem o dietă echilibrată, mai ales în această perioadă. Există alimente benefice și alimente nocive pentru dinții noștri. Dacă am putea să consumăm cât mai mult din cele benefice, ar fi bine, însă de multe ori le alegem pe cele nocive.

Alegem băuturile carbogazoase, alegem să consumăm alcool. Chiar și sucurile cu gheață nu ne fac bine, pentru că avem acel obicei de a consuma gheața, chiar de a sparge gheaţa între dinți”, a explicat medicul Denisa Tutunaru, potrivit Antena 3 CNN.

Ananasul ne poate ajuta să avem un zâmbet mai frumos

Acest fruct delicios conține fenol, cât și vitamina A și E. Acestea pot să ne curețe saliva și să ne împrospăteze respirația, iar, mai mult decât atât, datorită faptului că în ananas vom găsi și xylitol, acest fruct poate acționa și ca un înălbitor natural.

Xylitol se găsește și în gumele de mestecat fără zahăr, așa că trebuie să știm că ananasul, pe lângă faptul că este delicios, este și foarte util dinților noștri.

Alte alimente benefice danturii noastre sunt nucile, iaurtul, laptele, migdalele, merele, dar și ghimbirul. Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre alimente ce ne pot afecta în mod negativ sănătatea dentară, putem vorbi despre cafea, băuturi energizante, alcool, murături, înghețată, sosuri, dar și sucurile de fructe. Astfel, dacă ne dorim o dantură sănătoasă și frumoasă, trebuie să fim foarte atenți la ce alimente consumăm!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
index webp
ciorba de perisoare jpeg
mujdei de usturoi jpg
WhatsApp Image 2024 09 19 at 6 01 05 PM jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net