Cel mai cunoscut cuvânt din lume. Toți românii îl folosesc cel puțin de 3 ori pe zi, fără să-și dea seama

Există nenumărate limbi și dialecte în întreaga lume, cu particularitățile lor aparte. În ciuda acestui aspect, există un cuvânt pe care populația întregii lumi îl folosește: cuvântul „ok”. probabil și tu faci parte din categoria acelor persoane și, la rândul tău, ai în listă prieteni care obișnuiesc să-ți răspundă folosind acest termen.

Cel mai folosit termen în întreaga lume / foto: Pixabay
Cel mai folosit termen în întreaga lume / foto: Pixabay

Cuvântul „ok” este folosit zilnic, de cel puțin trei ori pe zi, indiferent dacă persoana în cauză aprobă, sau nu, o situație anume sau un eveniment, fiind așa cel mai cunoscut cuvânt din lume.

Cuvântul „ok”, cel mai folosit din lume

Specialiștii în lingvistică sunt de părere că acest termen, pe lângă faptul că este extrem de folosit, poate fi considerat și o expresie, însă și o sintagmă extrem de ciudată dintre toate inventate vreodată.

De asemenea, cuvântul „ok” este unul dintre cele mai evidențiate, ușor de folosit și extrem de familiar majorității limbilor.

În general, fiecare cuvânt introdus într-o altă limbă trebuie să fie asemănător celorlalte cuvinte cu care oamenii sunt obișnuiți.

Cum a luat naștere termenul „ok„

Îm data de 23 martie a anului 1839, termenul „ok” a apărut pe cea de-a doua pagina ziarului „Boston Morning Post”, folosit la jumătatea unui paragraf consistent, drept „Ok”, adică totul corect. De atunci, a supraviețuit fără nicio problemă, ajungând să fie folosit și în zilele noastre.

Un an mai târziu, Martin Van Buren, un candidat la funcția de președinte a Statelor Unite ale Americii, a primit porecla „Old Kinderhook”, potrivit unei ipoteze cum că nu știa să se scrie corect, și astfel aproba documentele folosind termenul „ok”, adică, din nou, totul era corect. 

De la această situație, până când majoritatea populației să înceapă să folosească acest cuvânt, nu a mai fost decât un pas.

De ce e apărut, de fapt, acest termen?

Specialiștii în domeniu afirmă că acest termen nu a fost unul necesar. Cei care vorbeau engleza foloseau cuvinte precum: „yes” (da), „good” (bun), „fine” (bine), „excellent” (excelent), „satisfactory” (satisfăcător) și „all right” (în regulă), astfel că „ok” a fost un termen de neutralitate pentru ca o persoană să-și exprima opinia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
obiceiuri foro colectia pamfil biltiu jpg
cel mai scurt zbor din lume jpg
carte pexels jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
piersici piersica adobestock jpg
crima botosani criminal jpg
miere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net