Cel mai inteligent om din lume a murit sărac și singur. Povestea tragică a unei vieți irosite

Ultima actualizare:

Click! îți spune de ce cel mai inteligent om din lume a murit singur și sărac. Povestea acestuia este una uluitoare. Știa să scrie scrisori la 12 luni de la naștere, la doi ani putea citi ziarul New York Times, iar la vârsta de 8 ani învățase deja opt limbi.

Cel mai inteligent om din lume. De ce a murit sărac și singur
Cel mai inteligent om din lume. De ce a murit sărac și singur

Omenirea a avut multe minți sclipitoare de-a lungul vremii. E cunoscut faptul că două genii, Albert Einstein și Isaac Newton, au avut indicatorul IQ la 190 și 160. Ei bine, omul care a fost considerat cel mai inteligent care a trăit vreodată se numește William James Sidis, iar coeficientul său de inteligență era între 250 - 300.

Acesta era un poliglot și o mașinărie în matematică. Sidis s-a născut pe 1 aprilie 1898 și fost considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Totuși, povestea lui e una foarte complicată.

Povestea celui mai inteligent om din lume

William James Sidis a fost considerat cel mai inteligent om din lume
William James Sidis a fost considerat cel mai inteligent om din lume

Cel mai inteligent om din lume s-a născut la New York în 1898. Boris și Sarah, părinții lui, aveau amândoi o inteligență peste medie.

Tatăl său lui William a fost un psiholog foarte lăudat, iar mama sa era doctor în științe medicale. Sidis era de așteptat să fie un om de știință genial. Dar inteligența sa s-a dovedit a fi prea departe de realitate, conform engeerine.com, citat de mariustuca.ro.

La doar 1 an și jumătate de la naștere a reușit să citească The New York Times. La vârsta de 8 ani a învățat în mod independent latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă și armeană. În plus, față de cele 8 limbi, William Sidis a inventat-o ​​pe a sa, pe care a numit-o Vendergood.

A intrat la Harvard la vârsta de 11 ani

Conștient de intelectul fiului său, tatăl lui William a încercat să-l înscrie la Harvard, dar acesta a fost refuzat, deoarece avea doar 9 ani la acea vreme. După 2 ani a fost totuși acceptat. Astfel, în 1909, William Sidis a devenit cea mai tânără persoană care a intrat în Harvard.

Până în 1910, cunoștințele sale de matematică deveniseră atât de bogate, încât a început să le predea profesorilor săi, câștigând meritat titlul de geniu. La vârsta de 16 ani, a primit diploma de licență în arte.

Faima poate fi, însă, împovărătoare, mai ales atunci când vine la o vârstă foarte fragedă. La scurt timp după absolvirea universității, William le-a spus reporterilor că ar vrea să trăiască „viața ideală”, care pentru el este singurătatea. Cel mai inteligent om din lume a mai adăugat că nu se va căsători niciodată pentru că nu este atras de femei. Trebuie precizat că deciziile sale au fost influențate de presiunea cu care s-a confruntat încă de la naștere. 

Cel mai inteligent om din lume a dus o viață simplă

Deși tatăl său dorea să-l facă o vedetă, William a căutat să trăiască modest, așa că a lucrat ca un salariat obișnuit. 

În 1924, reporterii au descoperit că Sidis câștigă doar 23 de dolari pe săptămână. Presa a titrat atunci că nu mai este capabil să facă ceea ce făcea în copilărie, iar acest lucru nu era adevărat.

Foarte interesant este faptul că William a scris multe cărți cu adevărat valoroase sub diferite pseudonime.

A murit la vârsta de 46 de ani

William Sidis și-a trăit singur viața. În 1944, în sărăcie și obscuritate, la vârsta de 46 de ani, acesta a murit de o hemoragie cerebrală. Astfel s-a încheiat viața unui om care ar fi putut să aducă mult mai multe omenirii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net