Colierul inteligent care măsoară glicemia din sânge! Cum ar putea scăpa persoanele cu diabet de înțepături

Ultima actualizare:

Tehnologia nu încetează să ne uimească și să ne facă viața mult mai ușoară! Un nou proiect care are la bază dezvoltarea unui colier inteligent ar putea revoluționa modul în care sunt tratați pacienții cu diabet. Iată cum!

Colierul inteligent care ar putea schimba viața a milioane de persoane Foto: Daily Mail
Colierul inteligent care ar putea schimba viața a milioane de persoane Foto: Daily Mail

Un nou colier inteligent capabil să măsoare mai multe substanțe chimice și concentrații din transpirația purtătorului ar putea schimba complet viața a celor aproximativ 400 de milioane de diabetici din întreaga lume, eliminând nevoia de teste de sânge, care se fac cu ajutorul înțepăturilor!

Nu rata: Aplicația care-ți spune dacă ai COVID. Cum funcționează cea mai nouă tehnologie de pe smartphone

Colierul inteligent care îți poate monitoriza starea de sănătate

Dispozitivul beneficiază de un senzor biochimic pe spate care, atunci când este plasat în jurul gâtului, captează nivelurile de glucoză și serotonină.

În timpul studiului, inginerii de la Universitatea de Stat din Ohio au arătat cum colierul inteligent a putut măsura o concentrație de sodiu, potasiu și hidrogen din transpirația subiectului cu o precizie de până la 98,9%!

Iată și: Un implant dentar ultramodern, un vis din ce în ce mai aproape de realizare!

Echipa de cercetători a prezis, de asemenea, că în viitor acest tip de biosenzori pot fi adăugați și în alte obiecte personale, cum ar fi inele și/sau cercei, și, pentru cei mai curajoși, aceștia ar putea fi implantați chiar și sub piele, pentru o analiză cât mai amănunțită și monitorizarea sănătății, mai explică specialiștii, potrivit Daily Mail.

Coautorul studiului, Jinghua Li, a explicat că transpirația conține sute de caracteristici (biomarkeri) care dețin detalii importante despre starea noastră de sănătate. 

Li a notat, de asemenea, că, din cauza dimensiunii mici a senzorului, este necesară doar o cantitate mică de transpirație pentru a capta informațiile necesare.

Te-ar putea interesa și: Apple te trimite la doctor! Ce previziuni are compania pentru tine

Cum s-a desfășurat testarea colierului

Echipa de cercetători a efectuat primele teste ale colierului inteligent pe un grup de voluntari, care au mers cu bicicleta timp de 30 de minute pentru a produce transpirație în zona gâtului. Apoi, participanții au luat o pauză de 15 minute, au băut o băutură îndulcită cu zahăr și au reluat ciclismul.

Rezultatele au arătat că, în toate cazurile, concentrația de glucoză din transpirație a atins apogeul cam la 30-40 de minute după consumarea băuturii cu zahăr, iar colierul a putut identifica aceste date.

Prototipul nu este momentan destinat publicului larg

Experții vor continua studiile, care în prezent sunt îmbucurătoare, explicând însă că va mai dura până ce un astfel de prototip va disponibil publicului larg, pentru cumpărare. Acest lucru ar veni însă ca o ușurare pentru persoanele diabetice, care ar putea scăpa de înțepăturile zilnice pentru a testa nivelul glicemiei din sânge.

În prezent, există deja pe piață ceasuri inteligente care pot monitoriza bătăile inimii sau chiar nivelul oxigenului din sânge!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net