Colierul inteligent care măsoară glicemia din sânge! Cum ar putea scăpa persoanele cu diabet de înțepături

Tehnologia nu încetează să ne uimească și să ne facă viața mult mai ușoară! Un nou proiect care are la bază dezvoltarea unui colier inteligent ar putea revoluționa modul în care sunt tratați pacienții cu diabet. Iată cum!

image
Colierul inteligent care ar putea schimba viața a milioane de persoane Foto: Daily Mail

Un nou colier inteligent capabil să măsoare mai multe substanțe chimice și concentrații din transpirația purtătorului ar putea schimba complet viața a celor aproximativ 400 de milioane de diabetici din întreaga lume, eliminând nevoia de teste de sânge, care se fac cu ajutorul înțepăturilor!

Nu rata: Aplicația care-ți spune dacă ai COVID. Cum funcționează cea mai nouă tehnologie de pe smartphone

Colierul inteligent care îți poate monitoriza starea de sănătate

Dispozitivul beneficiază de un senzor biochimic pe spate care, atunci când este plasat în jurul gâtului, captează nivelurile de glucoză și serotonină.

În timpul studiului, inginerii de la Universitatea de Stat din Ohio au arătat cum colierul inteligent a putut măsura o concentrație de sodiu, potasiu și hidrogen din transpirația subiectului cu o precizie de până la 98,9%!

Iată și: Un implant dentar ultramodern, un vis din ce în ce mai aproape de realizare!

Echipa de cercetători a prezis, de asemenea, că în viitor acest tip de biosenzori pot fi adăugați și în alte obiecte personale, cum ar fi inele și/sau cercei, și, pentru cei mai curajoși, aceștia ar putea fi implantați chiar și sub piele, pentru o analiză cât mai amănunțită și monitorizarea sănătății, mai explică specialiștii, potrivit Daily Mail.

Coautorul studiului, Jinghua Li, a explicat că transpirația conține sute de caracteristici (biomarkeri) care dețin detalii importante despre starea noastră de sănătate. 

Li a notat, de asemenea, că, din cauza dimensiunii mici a senzorului, este necesară doar o cantitate mică de transpirație pentru a capta informațiile necesare.

Te-ar putea interesa și: Apple te trimite la doctor! Ce previziuni are compania pentru tine

Cum s-a desfășurat testarea colierului

Echipa de cercetători a efectuat primele teste ale colierului inteligent pe un grup de voluntari, care au mers cu bicicleta timp de 30 de minute pentru a produce transpirație în zona gâtului. Apoi, participanții au luat o pauză de 15 minute, au băut o băutură îndulcită cu zahăr și au reluat ciclismul.

Rezultatele au arătat că, în toate cazurile, concentrația de glucoză din transpirație a atins apogeul cam la 30-40 de minute după consumarea băuturii cu zahăr, iar colierul a putut identifica aceste date.

Prototipul nu este momentan destinat publicului larg

Experții vor continua studiile, care în prezent sunt îmbucurătoare, explicând însă că va mai dura până ce un astfel de prototip va disponibil publicului larg, pentru cumpărare. Acest lucru ar veni însă ca o ușurare pentru persoanele diabetice, care ar putea scăpa de înțepăturile zilnice pentru a testa nivelul glicemiei din sânge.

În prezent, există deja pe piață ceasuri inteligente care pot monitoriza bătăile inimii sau chiar nivelul oxigenului din sânge!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
shutterstock 29903164 cuplu spalat dinti periuta jpeg