Telefoanele cu 5G sunt cool? Procentul impresionant cu care au reușit să domine piața telefoanelor

Telefoanele inteligente cu suport pentru tehnologia 5G domină acum modelele 4G, de generație mai veche, când vine vorba de vânzări. Această schimbare bruscă a fost posibilă, datorită iPhone-urilor avansate dezvoltate de Apple, lansate recent.

tehnologia 5g 2 jpeg

În ultimii ani, telefoanele 4G cu sistemul de operare iOS și Android au fost achiziționate în mod obișnuit de consumatorii din întreaga lume. Dar, Counterpoint Research, o firmă de cercetare de piață, a lansat noi date care dezvăluie că modelele 5G sunt acum cele mai vândute smartphone-uri. 

„Vânzările de smartphone-uri compatibile cu tehnologia 5G a atins 51% la nivel global, în ianuarie 2022, depășind pentru prima dată penetrarea smartphone-urilor 4G”, a declarat Counterpoint Research prin comunicatul său de presă oficial . 

Potrivit celui mai recent raport al redacției ZDNet , modelele iPhone din 2020 și cele mai noi sunt în prezent cele mai solicitate dispozitive 5G de pe piața internațională. 

Care a fost cel mai achiziționat smartphone cu 5G?

iPhone 12 din 2020 este cel mai vândut model, dominând alte smartphone-uri cu 5G când vine vorba de vânzări. În ianuarie, smartphone-urile Apple cu iOS au reprezentat aproximativ 37% din dispozitivele 5G vândute la nivel mondial.

Citește și Apple și-a lansat primul iPhone de buget cu 5G. La ce preț poate fi achiziționat

Între timp, modelul Samsung Galaxy S10 5G, din 2019, reprezintă doar 12% din piață. Pe lângă Apple și Samsung, modelele din partea Vivo și Xiaomi au contribuit și ele la creșterea smartphone-urilor 5G. 

Ambele companii au reprezentat 11% din totalul vânzărilor, în ianuarie, anul trecut. Pe de altă parte, smartphone-urile Oppo au putut acoperi doar aproximativ 10% din vânzările totale de smartphone-uri 5G.

China este consumatorul numărul unu de smartphone-uri 5G. Counterpoint Research a arătat că aproximativ 84% dintre consumatorii chinezi de smartphone-uri au ales să achiziționeze iPhone-uri și alte smartphone-uri cu conectivitate 5G, dat fiind și faptul că China se bucură de o acoperire 5G foarte mare.

Vezi și Tehnologia 5G se răspândește. Când ne vom folosi de ea pe laptop

Noile date ale companiei de cercetare de piață susțin că operatorii de telecomunicații chinezi joacă un rol major în această creștere. În Europa de Vest, aproximativ 76% dintre consumatori au preferat, de asemenea, telefoanele cu rețea 5G, ceea ce o face a doua zonă geografică ce alege un asemenea dispozitiv pentru utilizare. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net