iPhone 14 și tehnologia ce va sta în spatele bateriei sale inteligente

După îmbunătățirea duratei de viață a bateriei de către Apple ce a fost observată pe linia de producție a iPhone 13, se pare că compania ar putea face un pas mai departe și pentru iPhone 14, deoarece renunță la Samsung în favoarea cipurilor TSMC 5G, mai mici și mai puternice.

iphone 14 3 jpg

Potrivit unui raport al Economic Daily News din Taiwan, producătorul de cipuri TSMC a preluat Samsung cu procesul său avansat de producție și va avea toate comenzile pentru cipurile 5G dedicate lui Apple pentru viitorul model iPhone 14.

Analiștii de piață spun că aceste cipuri 5G vor folosi arhitectura pe 6 nanonemtri a TSMC, care a fost anunțată pentru prima dată la Forumul Tehnologic TSMC, în 2021.

Cum funcționează tehnologia transreceiver-urilor RF 5G?

De asemenea, analiștii au prezis că accentul pieței în acest an nu va fi actualizarea cipurilor 5G, ci cipurile transceiver RF cerute de tehnologia 5G sau WiFi 6/6E. Stimulând, așadar, cererea pentru un proces avansat de fabricație a semiconductorilor.

TSMC a actualizat, anul trecut, descrierea procesului de funcționare a RF 6nm pe blogul companiei. Îm noul raport se arată că: „Deoarece fiecare milimetru pătrat suplimentar din zona plăcii de bază va reduce dimensiunea bateriei cu aceeași proporție, va afecta și durata de viață a bateriei. Reducerea transceiver-urilor RF 5G cu componente mari va elibera spațiu în zonă.”

Potrivit informațiilor din forumul tehnic de anul trecut, procesul RF de 6nm oferă un consum de energie și o suprafață semnificativ redusă pentru transceiver-urile RF 5G sub benzile de unde milimetrice și de 6GHz, ținând cont în același timp de performanță, funcțiile și durata de viață a bateriei pe care și-o doresc consumatorii. Totuși, chiar și pe modelul iPhone 13, performanță și eficiența energetică a fost îmbunătățită, oferind suport pentru WiFi 6/6e.

Comparativ cu modelul anterior, se pare că iPhone 14 nu o să respecte tradiția. De data aceasta, se pare că noul model va veni cu o tehnologie nouă și dezvoltată privind managementul bateriei și al consumului de energie.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net