Cel mai puternic mister din Biblie. Unde se află Chivotul Legământului și ce înseamnă

Cu siguranță știm că Biblia, în mare parte, se bazează pe idei destul de mistice, cât și pe un sâmbure de adevăr. În ea apar multe informații specifice, precum, spre exemplu, cât de mare era arca lui Noe sau cele patru cărți întregi care acoperă toată viaţa pe Pământ a lui Isus, ce includ detalii de la locații, relații de familie, până la îmbrăcăminte. Însă, în ciuda acestor specificații, Biblia conține și o mulțime de mistere, iar printre acestea se numără și Chivotul Legământului. Unde se află?

Unde este Chivotul Legământului? / Foto: Facebook
Unde este Chivotul Legământului? / Foto: Facebook

Biblia, asemenea multor altor texte religioase, este plină de enigme și contradicții. Chiar dacă oferă informații care au avut sens pentru cititori la un moment dat, dar înțelegerea noastră s-a pierdut în istorie, unele dintre acestea au dispărut și sunt căutate și în ziua de astăzi de către cercetători. Chivotul Legământului reprezintă unul dintre cele mai mari mistere biblice care fascinează și contrariază și în prezent.

A fost contruit de către Moise

Conform Bibliei, Chivotul Legământului (alte denumiri: Arca alianței, Arca legământului, Chivotul Legii, Chivotul lui Dumnezeu) a fost o cutie/cufăr construită la ordinul lui Moise, de către israeliți în timp ce aceștia rătăceau prin deșertul Sinai, după fuga din Egipt, ca să adăpostească tablele cu cele Zece Porunci, scrise de acesta pe Muntele Sinai la porunca lui Dumnezeu. Chivotul, realizat din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur, a fost adăpostit în Templul din Ierusalim, ridicat de regele Solomon, până la invazia babilonienilor, în secolul al VI-lea î.Hr., când a dispărut fără urmă. Însă, există numeroase speculații cu privire la locul în care acesta s-ar afla în ziua de azi.

Chivotul Legământului se presupune că are puteri incredibile și că ucide pe oricine o atinge sau se uită înăuntru. O poveste spune că, râul Iordan a încetat să curgă și a rămas nemișcat în timp ce un grup de preoți care transportau Chivotul traversează râul.

Potrivit unor teorii, cufărul a fost mutat în siguranță în Egipt înainte de jefuire. De acolo, se presupune că a ajuns la Aksum, în Etiopia, în Biserica Sf. Maria a Sionului unde este păzit în permanență de un călugăr căruia îi este interzis să părăsească terenul sacru atâta timp cât este în viață, și tot acolo s-ar afla și astăzi. Însă, în secolul al XVI-lea au avut loc bătălii crâncene între regatul creștin al Abisiniei și invadatorii musulmani, care au provocat multe pagube, inclusiv distrugerea mânăstirilor de pe insula Tana Kirkos, unde se credea că ar fi fost păstrat Chivotul.

Rămâne un mister de nerezolvat

De asemenea, se mai spune și că, singura persoană căreia i se permite să vadă Chivotul este un singur călugăr virgin, cel care va ajunge să îl și păzească. Erling Haagensen și Henry Lincoln au publicat o ipoteză, în decembrie 2000, în care au spus că Sfântul Graal și Chivotul Legii ar fi fost ascunse pe insula Bornholm, din Marea Baltică, pe la 1170.

Potrivit Bibliei, ultima oară Chivotul Legii s-ar fi aflat în Templul lui Solomon din Ierusalim și nu este cunoscut dacă a fost distrus, furat, mutat sau a rămas ascuns. Dacă a existat, relicva veche de peste 3.000 de ani fie s-a dezintegrat în timp, fie a fost distrusă, conform majoritatea istoricilor. Așadar, și în prezent, Chivotului Legământului rămâne un mister fascinant și poate de nerezolvat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net