Cel mai silențios loc de pe Pământ! Nimeni nu poate sta aici mai mult de o oră

Cu toții ne dorim puțină pace și liniște din când în când, iar dacă dorești să experimentezi asta, există câteva încăperi silențioase în întreaga lume. Însă, din 2015, o cameră din interiorul Laboratorului Audio Microsoft deține recordul mondial pentru cel mai liniștit loc de pe planetă. Este un loc ciudat care se pare că îi face pe oameni să înceapă să halucineze.

Iată cel mai silențios loc de pe Pământ (foto: Twitter)
Iată cel mai silențios loc de pe Pământ (foto: Twitter)

În această cameră de la sediul Microsoft din Redmond, Washington, toate sunetele din lumea exterioară sunt blocate și orice sunet produs în interior sună de-a dreptul straniu. Se numește camera „anechoic”, pentru că nu creează deloc ecou.

Zgomotul de fond din cameră este atât de scăzut încât se apropie de cel mai mic prag teoretizat de matematicieni, zero absolut al sunetului - următorul este un vid sau absența sunetului. Acesta este cel mai liniștit loc din lume. Camera oferă o experiență foarte rară.4 „De îndată ce cineva intră în cameră, se simte imediat o senzație ciudată și unică, care este greu de descris. Cei mai mulți oameni găsesc lipsa de sunet asurzitoare, simt un sentiment de plenitudine în urechi, sau unele de apel. Sunetele foarte slabe devin clar auzite, deoarece zgomotul ambiental este extrem de scăzut. Când întorci capul, poți auzi acea mișcare. Te poți auzi respirând și sună oarecum tare ”, a declarat Hundraj Gopal, cercetător în vorbire și auz și designer principal al camerei anechoice de la Microsoft, pentru publicația CNN, în 2018.

Desigur, dacă vă concentrați asupra ei, vă puteți auzi respirația oriunde, dar zgomotele de fundal care ne înconjoară în mod constant ne determină, de obicei, urechile să ignore astfel de sunete nesemnificative. Cu toate acestea, odată ajunși în camera anechoică, fără zgomot, urechile se adaptează pentru a detecta chiar și cele mai slabe sunete, iar lucrurile devin ciudate foarte repede.

Pentru a obține o liniște extremă, camera este proiectată cu o structură asemănătoare cepei care o izolează de restul clădirii și de lumea exterioară. Este realizată din șase straturi de beton și oțel. În interior, penele din fibră de sticlă sunt montate pe podea, tavan și pereți pentru a sparge undele sonore. Podeaua în sine este pur și simplu o rețea de cabluri suspendate care izolează fonic.

Dar cât de silențioasă este cea mai liniștită cameră din lume? „Proiectarea, planificarea și construcția au durat puțin peste un an și jumătate. Aveam nevoie de o locație bună în campus, unde nivelurile de zgomot măsurate în interiorul clădirii erau suficient de scăzute. S-a acordat o atenție deosebită fiecărui detaliu care ar putea conduce sunetul din exterior în interiorul camerei, cum ar fi izolarea conductelor de alimentare cu aspersoare și a senzorului de alarmă de incendiu sau căptușirea conductelor de alimentare cu aer și de întoarcere cu material suplimentar de absorbție a sunetului. Rezultatul final? Nivelul de zgomot măsurat în interior este de -20.3dBA (decibeli). Asta înseamnă că zgomotul ambiental din cameră este cu 20,3dB sub pragul auzului uman”, a mai spus Hundraj.

Nimeni nu poate sta mai mult de o oră în această cameră

Nimeni nu poate sta în cameră mai mult de o oră. „Cel mai lung timp continuu pe care l-a petrecut cineva în interiorul camerei este de aproximativ 55 de minute. Am observat că sunt mai mulți oameni care pot sta înăuntru timp de 30 de minute sau cam așa ceva. Dar alții au cerut să iasă în primele secunde”, a mai adăugat Hundraj. Se pare că a fi capabil să-ți auzi în mod clar bătăile inimii nu este cea mai plăcută senzație, iar experimentarea celei mai silențioase camere din lume este și mai înfricoșătoare cu lumina stinsă, pentru că literalmente trebuie să rămâi nemișcat, deoarece absența sunetului îi face pe oameni să-și piardă echilibrul.

Cei suficient de curajoși pentru a testa cea mai silențioasă cameră din lume vor fi dezamăgiți să afle că încăperea anechoică a Microsoft nu este deschisă publicului. Este folosit de gigantul tehnologic pentru a testa o varietate de gadget-uri audio, cum ar fi microfoane, receptoare și difuzoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
femeie coreea1 jpeg
chipul real al lui iisus fotopixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net