Cel mai tare truc pentru grădină. Ce trebuie să pui la rădăcina trandafirilor, pentru a înflori de mai multe ori pe an

Căutați pentru frumusețea lor, mirosul și abundența generală, trandafirii nu lipsesc de obicei din grădinile gospodăriilor. Însă, dacă încă nu îi ai și vrei să îți creezi propria grădină de trandafiri, iată câteva sfaturi care îi vor ajuta să înflorească de mai multe ori pe an.

Sfaturi pentru a-ti face trandafirii sa infloreasca mai mult / Foto: Freepik
Sfaturi pentru a-ti face trandafirii sa infloreasca mai mult / Foto: Freepik

Dacă vrei ca trandafirii tăi să înflorească mai mult, încât să îi poți păstra pentru tine sau să îi oferi celor dragi, iată câteva recomandări pentru a îți va face grădina de trandafiri cât mai bogată.

Cojile de banene

Folosirea cojilor de banane în grădina ta de trandafiri va ajuta la înflorirea acestora datorită faptului că acestea conțin fosfor. Și le poți folosi într-un mod simplu, ori le tai și le îngropi sub frunzele trandafirului, ori le pulverizezi într-un blender, adaugi apă (dacă este necesar), le lași 15 minute, iar apoi aplici soluția direct pe sol sub trandafiri.

Lucerna

Folosirea lucernei este un truc excelent care le va oferi trandafirilor tăi doza suplimentară de nutriență. Ea se adăugă direct în sol folosind o cană de, fie făina de lucernă, fie pelete, pentru fiecare tufa mare de trandafir, sau jumătate de cană pentru tufișurile mai mici. De asemenea, puteți adăuga în sol și un ceai de lucernă preparat prin înmuierea făinii sau a peletelor în apă.

Cojile de ouă

Fiind bogate în calciu, cojile de ouă întăresc țesutul unui trandafir, permițând flori mai sănătoase. Cum să le folosești? În pământul de flori, amesteci coji zdrobite și adaugi la florile tale, sau le zdrobești și le presari pe stratul superior de sol în jurul trandafirului.

Zațul de cafea

Zațul de cafea conține azot, așadar, îți va ajuta foarte mult trandafirii. Presară puțin la baza florii sau adaugă un pic într-o grămadă de compost pentru a ajuta la îmbogățirea solului, însă, atenție! Ferește-te să adaugi prea mult. Din păcate, excesul va răni trandafirii tai, gândește-te doar că, puțin înseamnă mult.

Hrănirea

Pentru trandafirii care înfloresc pe tot parcursul sezonului, sunt necesare cel puțin trei aplicații de îngrășământ. Utilizând un îngrășământ echilibrat și mulci, cum ar fi compostul, pentru a ajuta trandafirii să obțină nutriții suplimentari, faci prima aplicare atunci când plantele ies din iarnă. Ultimele două, la mijlocul lunii iunie și iulie pentru a ajuta florile să continue să înflorească.

Muzica clasică

Unii grădinari cred cu adevărat că muzica ajută plantele să crească din răspunsul lor la vibrațiile notelor muzicale, însă, în ciuda acestui fapt, acest lucru nu a fost niciodată dovedit științific.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net