Trandafiri fără spini transformați în mașini, pentru parada anuală din California

În Pasadena, California, are loc anual Parada Trandafirilor, iar anul acesta a fost cel de-al 134-a spectacol, luni. Tema aleasă a fost „Trecerea peste momentele dificile” – un mesaj optimist pentru anul 2023.

Parada Trandafirilor este la cea de-a 134-a ediție (foto: Profimedia)
Parada Trandafirilor este la cea de-a 134-a ediție (foto: Profimedia)

Citește și: Cele mai frumoase polițiste din România. Uite cum au defilat femeile din Poliția Română la parada de 1 Decembrie 2022 

Mareșalul evenimentului a fost Gabrielle Giffords (52 de ani), fosta parlamentară din Arizona, care a supraviețuit unei împușcături în 2021. Giffords a condus o procesiune de 39 de autovehicule uriașe decorate cu flori – fiecare exprimând câte o poveste, 21 de fanfare și 16 grupuri de călăreți.

Parada a avut o varietate de spectacole muzicale, de la trupe precum Fitz și Tantrums, la artiști cum ar fi Lainey Wilson și Tanya Tucker. Iar scena florală „Ridicându-ne unii pe alții”, care a costat 350.000 dolari, a câștigat premiul pentru cel mai frumos design și prezentare florală.

Scena „Ridicându-ne unii pe alții” a fost marea câștigătoare (foto: Facebook)
Scena „Ridicându-ne unii pe alții” a fost marea câștigătoare (foto: Facebook)

Iată și: Parada militară de 1 Decembrie 2022. Programul ceremoniei de Ziua Națională a României 

Parada a luat naștere în 1890

Din 1890, pentru milioane de oameni din întreaga lume, Parada Trandafirilor este o tradiție emblematică în fiecare zi de Anul Nou, cu excepția cazului în care 1 ianuarie cade într-o duminică. În acest caz, aceasta are loc în lunea următoare, 2 ianuarie. Această excepție a fost instituită în 1893, deoarece organizatorii nu au dorit să deranjeze caii în afara slujbelor bisericești de duminică.

Parada se deplasează pe o distanță de 8,8 kilometri de-a lungul Bulevardului Colorado și dispune de patru tipuri de intrări: mașini decorate floral - introduse de către o corporație participantă, organizație non-profit sau municipalitate – grupuri de călăreți, trupe de dansatori și muzicale, și fanfare. Participanții la paradă au istorii lungi cu Turneul Trandafirilor și păstrează tradițiile vii.

În cadrul evenimentului sunt prezentate diverse scene florale „plutitoare” (foto: Profimedia)
În cadrul evenimentului sunt prezentate diverse scene florale „plutitoare” (foto: Profimedia)

Mai mulți voluntari participă la organizarea paradei

Cel mai vechi Turneu al Trandafirilor a întâmpinat 3.000 de spectatori la prima sa paradă plină de trăsuri frumoase, trase de cai și acoperite cu flori. Mai mult de un secol mai târziu, autovehiculele de paradă sunt o minune a tehnologiei de ultimă generație, toate ascunse tot sub flori și alte materiale, ce le fac mult mai spectaculoase.

Vezi și: Anamaria Prodan și fiica ei, Sarah, parada modei la Bellu. Cum au venit îmbrăcate la parastasul Ionelei Prodan 

În fiecare an, mai mult de 80.000 de ore de serviciu combinate sunt furnizate de 935 de membri voluntari ai Asociației Tournament of Roses. Porecliți „White Suiters”, datorită costumelor albe distinctive pe care le poartă fiecare voluntar, acești bărbați și femei cu spirit comunitar renunță la serile, weekendurile și sărbătorile lor pentru a asigura succesul Paradei Trandafirilor și al Jocului Rose Bowl.

Mii de oameni au venit să vadă spectaculosul eveniment (foto: Profimedia)
Mii de oameni au venit să vadă spectaculosul eveniment (foto: Profimedia)

Jocul Rose Bowl a apărut în 1902

Rose Bowl este unul dintre cele mai importante jocuri de bowl din fotbalul universității cu același nume. Jocul de fotbal al colegiului Rose Bowl a fost adăugat în 1902, când a avut loc primul joc. Următorul nu a fost jucat până în ziua de Anul Nou din 1916, ele fiind jucate anual de atunci, pentru a ajuta la finanțarea costurilor de punere în scenă a paradei. A fost neîntrerupt până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial din 1942, 1943 și 1945 și în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net