Parada militară de 1 Decembrie 2022. Programul ceremoniei de Ziua Națională a României

Află acum care este programul pentru parada militară de 1 Decembrie, atât în București, cât și în Alba Iulia. Vor avea loc astfel de manifestări și la Constanța, acolo unde publicul așteaptă cu sufletul la gură să vadă soldații defilând. Ziua Națională a României este cu adevărat un moment special, mai ales anul acesta, căci vor defila și soldați străini, din cadrul unor detașamente NATO aflate în prezent pe teritoriul României.

Parada militară de 1 Decembrie, sursă foto: Pagina de Facebook MApN
Parada militară de 1 Decembrie, sursă foto: Pagina de Facebook MApN

Ziua Națională a României este un prilej de bucurie pentru mulți români. Publicul așteaptă cu nerăbdare să vadă parada militară de 1 Decembrie 2022. Cele mai cunoscute astfel de evenimente sunt cele din București, dar și din orașul Alba Iulia. 

Citește și: Infotrafic live în București. Restricții și străzi blocate de la parada de 1 Decembrie, Ziua României

Care este programul paradei de 1 Decembrie 2022, în București

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti începe la ora 11:00, joi, 1 decembrie. Conform informațiilor anunțate de Ministerul Apărării Naționale, peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la parada militară de 1 Decembrie.

Iată și: Program TV de 1 Decembrie. Emisiuni speciale și vedete surpriză la cele mai urmărite posturi din România

Acestora li se vor alătura și aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detașamente din Franța, Belgia, Portugalia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, dar și alți militari care vor reprezenta țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

La începutul paradei militare, se va intona imnul național al României și se vor executa 21 de salve de tun, apoi președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori, în memoria eroilor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, și se va păstra un moment de reculegere.

Vezi și: Calendar ortodox 2022, 1 decembrie. Sfinții zilei: Sfântul Proroc Naum; Cuviosul Filaret Milostivul

Cum arată programul paradei de la Alba Iulia în acest an de 1 Decembrie

Și la Alba Iulia sunt așteptați zeci de mii de oameni, la parada militară de 1 Decembrie. Acest eveniment începe de la ora 12:00, iar ziua festivă se încheie cu un superb foc de artificii, anunță autoritățile locale. În afară de paradă, vor mai fi și primirile solilor veniți din toate zonele țării, depuneri de coroane, concerte, dar și slujbe religioase.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
sebastian ghiorghiu jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop