Cele 300 de insule artificiale din Dubai, construite pentru cei bogați, rămase nelocuite
Dubai este cunoscută pentru impresionantele sale realizări arhitecturale și inginerice, dar poate cea mai remarcabilă dintre toate este crearea celor 300 de insule artificiale. Dezvoltarea artificială, cunoscută sub numele de proiectul „The World Islands”, a fost creată la începutul anilor 2000, iar întregul grup de insule, după cum îi spune şi numele, formează o mare hartă a lumii, fiecare insulă reprezentând o ţară. Și totuși, de ce sunt și în prezent complet goale?
Este cunoscut faptul că unele dintre cele mai bogate celebrități au propriile insule private pentru a-și arăta bogăția, dar știați că în Dubai există 300 de insule care încă așteaptă să fie achiziționate de miliardari? Insulele au fost create de om, realizate folosind cantități masive de nisip adus din Golful Persic, precum și câteva milioane de tone de rocă pentru a menține totul la locul lui.
„The World Islands” este un proiect în care toate continentele și țările lumii sunt reprezentate prin aceste insule, iar arhipelagul după cum îi spune şi numele, formează o mare hartă a lumii. Aflate în Golful Persic, prețul unei insule ar fi cuprins între 5 și 50 de milioane de dolari.
Insula România din Dubai
S-a zvonit că celebrități din întreaga lume au achiziționat câte o insulă, apoi că proiectul a fost abandonat, însă dezvoltarea acestuia este o întreagă poveste. Deși o idee bună în teorie, proiectul s-a lovit de un blocaj în anul 2008, când economia mondială s-a prăbușit. O investiţie uriaşă, în valoare estimată la 300 de miliarde de dolari, a fost fie pusă în așteptare, fie anulată cu totul.
Până acum, s-a estimat că aproape 15 miliarde de dolari au fost deja cheltuiți, dar doar o parte din insule au fost finalizate. Printre haosul de oprire a lucrărilor, dezvoltatorii au fost, de asemenea, forțați să nege zvonurile că „The World Islands” se scufundă înapoi în ocean, potrivit shtiu.ro.
În total, există 300 de insule, printre care și România. Fiecare are o suprafață cuprinsă între 250.000 și 900.000 de metri pătrați.