Cele mai frumoase 6 insule din Italia pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață. Nu vei regreta!

Fie că este vorba de satele sale fermecătoare, de munți sau de cele mai cunoscute orașe, Roma, Veneția, Florența și Milano, nu este de mirare că tot mai mulți turiști sunt atât de atrași de Italia. Un lucru este sigur: insulele Italiei sunt frumoase, iar acestea sunt unele dintre cele mai bune destinații de vizitat. Așa că, dacă nu știi unde să îți planifici următoarea vacanță, îți prezentăm cele mai frumoase insule din această minunată țară.

Cele mai frumoase 6 insule din Italia / Foto: Freepik
Cele mai frumoase 6 insule din Italia / Foto: Freepik

6 cele mai frumoase insule din Italia

Ponza

Ponza este cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Pontine din Italia, situată fiind la sud de Capul Circeo, în Marea Tireniană. Regiunea este absolut superbă, iar peisajul este de o frumusețe aproape ireală. Insula Ponza a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, fiind pe atunci o zonă cu păduri gigantice și doar câteva persoane care se stabiliseră în regiune.

În momentul în care vedeți Ponza (de obicei pe un feribot care navighează de pe coasta Pontinului), vă veți întreba de ce această insulă nu este mai cunoscută și foarte puțină lume știe de ea. Sub casele viu colorate care urcă pe dealuri abrupte, veți observa un complex de peșteri sculptate în stânca insulei, un sistem de tuneluri creat de romani cu mii de ani în urmă.

Sardinia

Ancorată între peninsula italiană și nordul Africii, Sardinia a fost de-a lungul istoriei leagănul unor civilizații care și-au pus amprenta pe teritoriul celei de-a doua insule ca mărime a Italiei. De la structurile de piatră construite acum 3.000 de ani de populația cunoscută drept nuraghi, până la castelele medievale și bisericile renascentiste, vizitatorii pasionați de istorie, arhitectură și cultură, nu vor rămâne dezamăgiți.

Mulți turiști vin în Sardinia pentru soarele fantastic și plajele deloc mai prejos, cea mai populară și mai frumoasă dintre acestea fiind Costa Smeralda, aflată în partea de nord-est. Dar ia în calcul și drumețiile, cățărările și campingul, în caz că ești o persoană foarte activă și vrei să stai departe de plajele aglomerate.  

Capri

Situată în Golful Napoli, Capri este o insulă bogată în mitologie și istorie, una dintre cele mai apreciate insule din Italia. Se spunea că sirenele au ademenit marinarii la moarte aici cu cântecele lor sufocante. Împăratul roman Tiberius a trăit aici până la moartea sa în anul 37 d.Hr.. Villa Jovis, reședința imperială a împăratului, este una dintre cele mai populare atracții ale insulei.

Cea mai importantă atracție naturală este celebra Blue Grotto, Peștera Albastră accesibilă doar cu barca, pe perioada fluxului. Soarele care pătrunde în interiorul peșterii dă apei o incredibilă culoare albastru-turcoaz. Ca activități pe insulă, se remarcă, de departe, plimbarea cu ascensorul de la Seggiovia, din orașul Anacapri, care te duce până pe vârful muntelui Solaro.

Ischia

Ischia e cea mai mare dintre insulele aflate în Golful Napoli, de pe coasta de vest a Italiei. Plaje cu nisip și izvoare cu ape termale sunt două dintre motivele pentru care Ischia e o destinație căutată, în special în weekenduri de către locuitorii din Napoli și împrejurimi.  Cea mai mare parte a insulei este muntoasă, dominată de muntele vulcanic Epomeo, înalt de 789 de metri.

Ischia are multe atracții care merită vizitate, inclusiv Giardini Ravino, o grădină botanică situată la Forio d’Ischia, cunoscută pentru colecția sa extinsă de cactuși și plante suculente, Castello Aragonese, un castel medieval construit de Alfonso D’Aragnona și Turnul Guervera, o fortăreață din secolul al XV-lea care a devenit un simbol pentru insulă

Elba

Parte a Arhipelagului Toscan de lângă coasta de vest a Italiei, Elba este cel mai bine cunoscută ca un loc de exil pentru Napoleon, iar majoritatea oamenilor includ o vizită la casele sale de vară și de iarnă, în timp ce vizitează insula.

Este a treia insulă ca mărime a Italiei, una care propune nu mai puțin de 150 de plaje, mai mari sau mai mici. Cele mai populare sunt cea de la resortul Marina di Campo, cea cu nisip super-fin de la Procchio și cea cu ape albastre de la Fetovia. Pe lângă plajă, o altă activitate populară în Elba o reprezintă drumețiile.

Lipari

Lipari e cea mai mare dintre cele șapte insule vulcanice care compun arhipelagul Eolienelor, în largul coastei de nord a Siciliei. Insula e cunoscută astăzi pentru peisajele sălbatice, orașele cu case albe și apa mării, de un albastru ireal. 

Dintre destinațiile turistice ale insulei, Muzeul Arheologic Eolian este o atracție obligatorie. Muzeul găzduiește o colecție uimitoare de artefacte din necropola Contrada Diana din apropiere, inclusiv mii de sarcofage perfect conservate de cenușa vulcanică din erupțiile antice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net