Cele două electrocasnice care nu trebuie ținute unul lângă celălalt

Ultima actualizare:

Dacă doriți să economisiți energie electrică și să plătiți mai puțin pe factura de energie electrică, va trebui să mutați aceste aparate electrocasnice, este esențial să nu fie așezate unul lângă celălalt. Dacă vorbim de electrocasnice, cele principale sunt în bucătărie și sunt cele mai utile. Cu ajutorul acestora, putem găti, curăța, proteja și întreține alimentele. Iar dintre cele pe care le folosim cel mai mult zilnic se remarcă frigiderul și cuptorul. Fiecare are o funcție diferită și dacă le localizați separat, puteți economisi energie electrică și, bineînțeles, bani.

Anumite electrocasnice nu trebuie așezate unul lângă celălalt. Foto: Click.
Anumite electrocasnice nu trebuie așezate unul lângă celălalt. Foto: Click.

De ce ar trebui să aveți frigiderul și cuptorul în locuri diferite?

În primul rând, este necesar să subliniem că ambele dispozitive sunt cele care consumă cel mai mult curent electric din aparatele electrocasnice din bucătărie. Trebuie să le permitem ambelor să funcționeze în cel mai bun mod posibil, evitând interferențele din punct de vedere al temperaturii, de aceea este vital să le poziționăm în locuri opuse sau îndepărtate unul față de celălalt.

Așa că, motivul pentru care nu ar trebui să le așezi împreună este simplu: cuptorul degajă căldură, care dăunează frigiderului, care degajă frig pentru conservarea alimentelor. În consecință, dacă căutăm să prelungim durata de viață a acestuia și, în același timp, să economisim energie electrică, este mai bine să amplasăm frigiderul într-un loc răcoros, izolat de sursele de căldură.

Prin urmare, plasarea unui cuptor lângă frigider nu este o idee bună. De fiecare dată când utilizați cuptorul, acesta va genera căldură, ceea ce va forța frigiderul să funcționeze la o putere mai mare pentru a preveni căldura să-l afecteze și să se filtreze în el. Prin creșterea funcționării compresorului, consumul de energie va crește și veți plăti mai mult la factura de energie electrică, făcând imposibilă economisirea energiei electrice.

Ce se recomandă

Este recomandabil să păstrați ambele aparate departe unul de celălalt. De exemplu, le puteți așeza pe fiecare la câte un capăt al bucătăriei. Același principiu poate fi aplicat și altor dispozitive care generează căldura, precum aragazul sau plita ceramică. Evită să le pui lângă frigider, deoarece efectul lor negativ va rămâne. De asemenea, atunci când deschideți cuptorul pentru a scoate mâncarea gătită, evitați să aveți și frigiderul deschis, deoarece acest lucru îl va face să piardă rapid răceala și va trebui să lucreze din nou pentru a răci totul, scriu cei de la Terra.com.mx.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net