Cele mai benefice murături pentru sănătate. Toți românii trebuie să le consume

Urmează sezonul murăturilor, iar majoritatea muncesc de zor pentru a pregăti bunătățile de toamnă. Diversitatea este mare, iar aromele absolut delicioase, însă pe lângă toate acestea, murăturile pot fi și foarte sănătoase! Află care sunt cele mai benefice murături pentru sănătate!

Cele mai benefice murături pentru sănătate
Cele mai benefice murături pentru sănătate

Cele mai benefice murături pentru sănătate

Castraveții murați sunt printre cele mai sănătoase tipuri de murături și asta datorită antioxidanților și fermenților.

Consumul de alimente fermentate poate ajuta mult sănătatea. S-a demonstrat că varza murată, are beneficii anticancerigene. Consumul de suc de murături a devenit o tendință datorită beneficiilor promovate legate de crampele musculare, pierderea în greutate, diabetul și multe altele. Sucul de murături este, de asemenea, un favorit al celor care urmează o dietă ketogenică, care ar putea avea nevoie de mai mult sodiu pentru a gestiona echilibrul electrolitic.

Murăturile pot crește aportul de antioxidanți. Antioxidanții naturali care se găsesc în toate fructele și legumele ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substanțe chimice instabile care se formează în mod natural în organism și care sunt legate de probleme precum bolile de inimă și cancerul. Gătirea oricărui aliment poate distruge nutrienții sensibili la căldură, inclusiv antioxidanții. Murarea legumelor și fructelor crude păstrează puterea antioxidantă a acestora.

Ce conțin castraveții 

Castraveții sunt o sursă bogată de proteine, fibre, vitamina C, Vitamina K, magneziu, potasiu, mangan. Castraveții au foarte mulți antioxidanți! Acumularea radicalilor liberi dăunători poate duce la mai multe tipuri de boli cronice. De fapt, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și cu bolile cardiace, pulmonare și autoimune. Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul apariției acestor afecțiuni.

Un studiu a măsurat puterea antioxidantă a castravetelui prin suplimentarea a 30 de adulți în vârstă cu pulbere de castraveți. La finalul studiului de 30 de zile, pulberea de castravete a determinat o creștere semnificativă a mai multor markeri ai activității antioxidante și a îmbunătățit starea antioxidantă.

Un alt studiu în eprubetă a investigat proprietățile antioxidante ale castraveților și a constatat că aceștia conțin flavonoide și taninuri, care sunt două grupuri de compuși deosebit de eficienți în blocarea radicalilor liberi dăunători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net