De ce trebuie să adaugi vin roșu în bulionul de roșii. Secretul știut doar de bunicile noastre

A mai rămas doar o lună din vara acestui an și gospodinele nu uită să înceapă pregătirile pentru a umple cămara cu tot felul de bunătăți: gemuri, compoturi, murături și nu în ultimul rând, bulionul de roșii. Există un secret cunoscut de majoritatea bunicilor noastre, pentru a obține un bulion de-a dreptul gustos și sănătos, făcut în propria casă: vinul roșu.

De ce să adaugi vin în bulion / foto: Pixabay
De ce să adaugi vin în bulion / foto: Pixabay

Deși pare greu de crezut, un strop de vin roșu poate adăuga o complexitate subtilă de savoare bulionului tău. Mai jos găsești și rețeta care te va ajuta să îl prepari rapid.

Bulion de casă. Rețeta pe care trebuie să o încerci în această toamnă 

Mulți dintre noi evităm să cumpărăm din comerț suc de roșii, majoritatea fiind plin de E-uri care ne amenință sănătatea. Cele mai bune preparate știm deja că sunt cele făcute în casă, cu ingrediente cât mai sănătoase.

Așadar, pentru a face un bulion de roși cât mai gustos, ai nevoie de:

  • zece kilograme de roșii proaspete; 
  • trei linguri de sare grunjoasă;
  • trei linguri de zahăr alb;

Asigură-te că roșiile pe care le folosești sunt cât mai proaspete. Spală-le bine cu apă rece, apoi taie-le în bucăți mari și scoate-le cotorul. Ai nevoie de o mașină de pasat, pentru a separa cojile și semințele de pulpă și suc.

Dacă nu ai la îndemână această mașină, le poți da prin sită. După ce cantitatea de roșii a fost pregătită, pune sucul obținut la fiert, pe foc mic, după ce ai adăugat sarea și zahărul. Mestecă des cu o lingură de lemn pentru a nu se lipi de fundul oalei.

Când compoziția începe să dea în clocot de câteva ori, pune vinul și oprește ochiul aragazului și lasă oala pe foc. Culoarea bulionului trebuie să capete o nunață de roșu închis, astfel că atunci te asiguri că este fiert suficient.

După ce s-a răcit puțin, adaugă compoziția de sos de roșii în borcane și pune un strop de ulei peste ea, înainte de a pune capacul. În acest fel te asiguri că nu sosul de roșii nu va fermenta peste iarnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
ten perfect jpeg
horoscop jpeg
piept de pui jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net