Cele mai bizare tradiții, numai bune de încercat în vacanțe de neuitat

Poate chiar fără să ne dăm seama, realitatea din calendar este că vara se apropie cu pași repezi, iar odată cu ea, vacanța deja tradițională, în care putem să ne „reîncărcăm bateriile”. Însă, când veți decide destinația spre care veți porni în acest an, există câteva locuri pe glob unde puteți experimenta personal cele mai ciudate tradiții de care ați auzit vreodată!

Un întreg oraș se luptă cu roșii, în Spania
Un întreg oraș se luptă cu roșii, în Spania

Dacă vă numărați printre cei care s-au săturat deja de vacanțele „tradiționale”, unde doar stai la un hotel ca oricare altul, lângă plajă, atunci aveți noroc! Oriunde veți privi pe glob, există șansa unei aventuri, la doar un bilet de avion distanță! Așa că, dacă doriți o vacanță pe care nu o veți uita niciodată, cu siguranță veți avea opțiunile pe placul vostru, indiferent de locația pe care o veți alege.

Desigur, nici țara noastră nu duce lipsă de tradiții care par absolut ieșite din comun, chiar și pentru noi, care am crescut în România. Iar situația este exact la fel de-a lungul globului, unde există tradiții pe cât de bizare, pe atât de amuzante. Cu alte cuvinte, perfecte pentru a le experimenta în vacanță! Iar, cum altfel se putea vorbi despre tradiții bizare fără a se pomeni despre „La Tomatina”, bătaia generală cu roșii din Buñol, Spania? Având loc în luna august, acest festival atrage întreg orașul, precum și o mulțime de turiști veniți special pentru festival, conform expatriatehealtchare.com.

Lupta cu portocale din Italia, o tradiție din 1808

În același stil cu „La Tomatina”, în Italia, un întreg oraș se echipează special și dă o luptă aprigă cu portocale. Este estimat că în jur de 6000 de tone de portocale sunt folosite drept muniție în timpul festivalului, iar dacă vreți să luați parte la „bătălie”, trebuie să vă alăturați uneia dintre echipele speciale înscrise în evenimentul din nordul Italiei. Anul acesta, aproape 20.000 de oameni au participat la festival, iar dacă aveți de gând să mergeți la ediția următoare, aceasta va avea loc la începutul lunii februarie 2024.

O altă tradiție bizară are loc chiar aproape de țara noastră, mai precis, în Bosnia, unde „festivalul omletei”, Cimburijada, are loc în fiecare primăvară. Mai precis, toți locuitorii orașului Zenica se adună pe malurile râului care trece prin localitate și gătesc mii de ouă în tigăi uriașe. Așa că, dacă vreți să vedeți un întreg oraș făcând omletă, nu uitați să adăugați Bosnia în itinerariul vostru!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net