Cele mai ciudate mâncăruri considerate delicatese în lume. Românii nu s-ar putea apropia de ele

Știai că în lume există o mulțime de preparate ciudate, care sunt considerate adevărate delicatese? În timp ce la noi sunt șanse foarte mici ca românii să se apropie de ele, în alte zone din occident, oamenii pur și simplu le adoră.

Coreenii adoră viermii de mătase prăjiți / Sursă foto: Pixabay
Coreenii adoră viermii de mătase prăjiți / Sursă foto: Pixabay

Vinul de șarpe și tarantulele prăjite, pe lista preparatelor care sunt considerate delicatese

În China și Vietnam, vinul de șarpe este una dintre cele mai populare băuturi. Se prepară din orez și sânge de șarpe, sau pur și simplu șarpele se introduce în vin. Această băutură ar avea chiar și proprietăți benefice pentru organism.

În Cambodgia, tarantulele prăjite și servite cu sos de lămâie verde și piper negru, sunt considerate o delicatesă. Majoritatea turiștilor care vin să viziteze zona spun că păianjenii prăjiți au un gust asemănător cu cel al crabilor, având o textură crocantă și un interior moale. Mai mult, se spune că cele mai gustoase părți ale tarantulelor din Cambodgia sunt capul și picioarele.

Brânză cu larve de muște, viermi de mătase prăjiți și ou de rață cu embrion

În Sardinia, brânza cu larve de muște este un preparat pe care consumatorii îl divinizează. Localnicii susțin că brânza nu trebuie consumată atunci când larvele sunt moarte, ci doar atunci când viermișorii sunt vii. În Italia, acest preparat este interzis, deoarece este considerat periculos pentru sănătate, însă pofticioșii nu se pot abține.

Una dintre gustările preferate ale coreenilor se numește „Beondegi”, adică viermi de mătase prăjiți. Aceștia consideră preparatul o gustare sărată, pe care o consumă ori de câte ori au poftă de ceva sărat.

În Filipine, oul de rață cu embrion, fiert în coajă se mai numește și „Balut”. Acesta este un preparat pe care chinezii și vietnamezii îl consideră un adevărat deliciu. De asemenea, ei consideră că are proprietăți afrodiziace.

În timp ce pentru noi, aceste preparate întrec orice imaginație, oamenii de la celălalt capăt al lumii sunt adevărați fani atunci când vine vorba de ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
elicopter SMURD
image
image
image
image
image
image
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
robert wun profimedia (3) jpg
bacalaureat jpg
casa incendiu shutterstock jpg
mici jpg
cod galben ANM jpg
accident parasutist clinceni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net