Locul unde se mănâncă cel mai bine din lume. Au preparate care merită încercate măcar o dată în viață

Ultima actualizare:

Există orașe unde se mănâncă cu siguranță cel mai bine. Barcelona este unul dintre ele. Un restaurant de acolo a fost desemnat numărul 1 în lume. Acolo, rezervările se fac cu un an înainte, iar prețurile unui meniu pleacă de la 300 de euro la 1.000 de euro. Clasamentul a fost făcut prin intermediul unui chestionar care a fost înmânat oamenilor din întreaga lume.

Restaurant din Barcelona Foto: Pixabay.com
Restaurant din Barcelona Foto: Pixabay.com

Preţul unui meniu pleacă de la 300 de euro 

Vestea că Disfrutar a fost desemnat numărul 1 în lume a fost primită cu o explozie de bucurie de angajaţi. Pentru clienţi, experienţa trăită la localul din Barcelona este asemănătoare cu o explozie de gusturi. Fondat în 2014, restaurantul are trei stele Michelin şi e condus de trei chefi specializaţi în bucătăria moleculară. Rezervările se fac şi cu un an înainte, iar preţul unui meniu pleacă de la 300 de euro şi poate ajunge la 1.000 de euro. 

"Emoția pe care o simți atunci când mănânci"

Încercăm să fim creativi, să venim cu tehnici noi, cu concepte noi. Cel mai important lucru este emoţia. Când mănânci un fel de mâncare să spui: Wow, este gustos!", spun chefii. „Nu de asta vin oamenii la restaurante precum acesta? Vor să fie distraţi, să mănânce lucruri pe care nu le-au gustat niciodată. Vin care nu este vin, pâine care nu este pâine", adaugă ei. 

Locul 2, tot un restaurant din Spania

Următorul pe listă este tot un restaurant din Spania - Asador Etxebarri din Ţara Bascilor, în apropiere de Bilbao. De altfel, top 4 e exclusiv european şi e completat de Table by Bruno Verjus din Paris şi de Diverxso din Madrid. Un local din Lima cu specific japonez este pe poziţia a cincea. 

Felurile de mâncare din restaurantul Maido sunt ca un ring de box, dar unul în care pumnii nu dor, ci sunt plăcuţi. Prima îmbucătură nu seamănă cu a doua. Este o bucătărie care are mai multe straturi ale gustului", explică Mitsuharu Tsumura, proprietar restaurant, scrie Observatornews.ro

Oferta gastronomică din Barcelona 

În top 50, Paris şi Bangkok au câte patru restaurante incluse. Clasamentul e alcătuit anual pe baza votului a peste o mie de experţi ai industriei, printre care critici culinari şi bucătari-şef. 

În Barcelona oferta gastronomică se învârte în jurul meniului de degustare, cu bucătărie clar avangardă și unde preparatele se remarcă prin marea lor identitate, marcat mediteraneană. Pe scurt, un restaurant cu bucătărie îndrăzneață, distractivă și modernă în căutarea gustului ca propunere principală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net