Preparatele românești pe care japonezii le adoră: „Clienții ling farfuria”

Ultima actualizare:

În timpul vizitei lor în Japonia, Andreia și Ionuț, vloggerii de pe canalul de YouTube „HaiHui în doi”, au prezentat povestea unui român care vinde mici și alte preparate tradiționale în Țara Soarelui Răsare.

Sarmale servite la un restaurant din Japonia Captură video: HaiHui în doi
Sarmale servite la un restaurant din Japonia Captură video: HaiHui în doi

Recent, vloggerii de la „HaiHui în doi” au vizitat restaurantul „La Mihai” din Japonia, unde au savurat diverse preparate românești, inclusiv mici cu muștar și sărmăluțe cu mămăligă. Restaurantul este deținut de Mihai Căulea, care s-a stabilit în Japonia în urmă cu aproximativ 30 de ani.

„Am venit pentru un contract de muncă și am rămas. Am lucrat ca șef bucătar într-un restaurant cu specific românesc”, a povestit Mihai Căulea vloggerilor.

Restaurantul există de zece ani

La scurt timp după sosire, Mihai și-a adus întreaga familie în Japonia. De circa 10 ani, deține și un restaurant cu specific românesc. Mihai Căulea a spus că japonezii au îndrăgit mâncarea românească: „Mănâncă tot ce e în meniu. Ling farfuria”.

Restaurantul este decorat în stil tradițional românesc, având steagul României la loc de cinste, inclusiv pe panoul de la intrare. De asemenea, interiorul este împodobit cu ii, tablouri ale lui Ștefan cel Mare și Alexandru Ioan Cuza, și peisaje din România. „88-90% dintre cei care intră în restaurant sunt japonezi. Nu mai sunt la fel de mulți români ca înainte”, a adăugat proprietarul.

Mihai Căulea a vizitat România în 2023, după o pauză de 22 de ani. Întrebat cum i se pare România în prezent, el a răspuns: „Pentru unii, pare dezvoltată, dar din punctul meu de vedere este jos, după ce trăiești aici 30 de ani”.

Ce mâncare le-a plăcut cel mai mult vloggerilor

Vloggerii de la „HaiHui în doi” au comandat diverse preparate românești, printre care mici, salată de boeuf, ardei umplut și sărmăluțe. „Au sosit cârnații oltenești. Sunt făcuți aici, cu carne cumpărată de la abator de domnul Mihai și preparați pe loc. Nu sunt cumpărați de-a gata de la magazine”, a spus Andreia.

Andreia a adăugat că s-a simțit ca acasă: „M-am teleportat în România. Am avut sentimentul că suntem undeva la munte, la Brașov”.

Mititeii „japonezi” gătiți de Mihai Căulea au fost deosebit de delicioși. „Unii dintre cei mai buni mici pe care i-am mâncat vreodată”, au afirmat vloggerii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net