Cele mai frumoase rute pentru scufundări din Turcia. Dacă iubești adrenalina, nu trebuie să le ratezi!

Turcia oferă pasionaților de scufundări oportunitatea de vizita locuri bogate în floră și faună subacvatică. De-a lungul celor 8.500 de kilometri pătrați de coastă, țara îi întâmpină pe cei interesați de turismul de scufundări cu experiențe interesante în ceea ce privește arheologia subacvatică și natura.

Locuri speciale în Turcia de vizitat
Locuri speciale în Turcia de vizitat

Mai mult decât atât, experiențele de scufundări oferă și oportunitatea de a vizita orașe antice ale celor mai vechi civilizații ale lumii, de a gusta din bucătăria unică de origine turcească sau de a merge pe rutele unor podgorii celebre

Cele mai tari locuri pentru scufundări din Turcia

Çanakkale: O călătorie epică în adâncurile mării The Gallipoli Historic Underwater Park este unul dintre cele mai importante centre de scufundări din lume, pentru că le permite vizitatorilor să vadă sub apă, urmele lăsate de războaiele purtate la Canakkale. În parcul subacvatic de 150 de kilometri pătrați, este posibilă scufundarea în 14 puncte diferite la adâncimi diferite. În regiunea respectivă trebuie să menționăm totodată ca este și cel mai bine conservat câmp de luptă din lume, pe care puteți călători și observa peste un secol de istorie printre care se regăsesc epavele Layter, Ariburnu Barc, Helles Barc, Bone Barc, HMS Louis, lundy, HMS Majestic, Massena, Saghalien și HMS Triumph.  Dintre acestea, cea mai faimoasă este desigur cargoul Lundy și nava de război blindată HMS Majestic. Când vine vorba de Canakkale, nu trebuie să uităm de Golful Saros, care este un alt traseu de scufundări. Se știe că pe acest traseu sunt peste 200 de animale marine care trăiesc și circulă în golf.

Fundul mărilor sunt locuri speciale
Fundul mărilor sunt locuri speciale

Vă puteți îmbogăți aventura de scufundări în Canakkale vizitând orașul Antic Troia, care se află pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO și Muzeul Troia, deținătorul celor mai prestigioase premii din domeniul muzeologiei din Europa. De asemenea, puteți vizita Bozcaada și Gokceada, două insule fascinante de lândă Canakkale iar aici puteți gusta preparate gătite local în ulei de măsline sau puteți degusta un vin original de-al locului.

Kaş: Se află în top 10 locuri pentru scufundări la nivel mondial

Când vă întoarceți pe traseul către Antalya, perla Rivierei Turciei, veți întâlni cele mai populare locuri de scufundări din Turcia. 15 locuri de scufundări din regiune se remarcă prin fauna lor subacvatică colorată. Cu recifele sale subacvatice, zonele stâncoase și epavele sale, Kaș oferă scafandrilor experiențe unice.

Muzeele sunt locuri speciale
Muzeele sunt locuri speciale

Kașm una dintre cele mai speciale zone de scufundări ale regiunii, se umără printre primele 10 locuri de scufundări din lume. Celebrul centru de scufundări din Kaș este regiunea numită Canion. Explorarea lumii misterioase a apei concurează cu peștii frumoști și deosebiți care se regăsesc în canion. O altă caracteristică a canionului este Epava Dimitri, care este găsită pe fundul apei. Totodată, peștele Zburător, un alt clasic Kaș, este epava bombardierului italian model Savoia Marchetti SM79 care a fost doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După scufundări în apele Antalya, puteți vizita nenumărate orașe antice, care găzduiesc civilizațiile Carian și Lycian și puteți experimenta celebrele trasee de drumeție. Într-o zi norocoasă pot fi observate foci mediteraneene și țestoase Caretta în timp ce se fac scufundări. Tot lângă Kaș se poate merge pe apă cu bărci care au la bord aparatură pentru scufundări iar locațiile ar fi Kalkan, Kemer și Alanya.

Bodrum: O experiență în inima mării Egee

Bodrum este un alt traseu esențial din Turcia care este dedicat celor care doresc să descopere bogăția subacvatică a Turciei. Peninsula găzduiește multe creaturi în apele sale cristaline, inclusiv peși, caracatițe, alge, iarbă de mare și bureți de mare. Regiunea are de asemenea, 20 de locuri de scufundări unde pot fi observate epave și ziduri care pot aparține perioadei antice. Cele mai populare locuri de scufundări din Bodrum sunt Recifele Mari și Mici unde vă puteți scufunda. Aceste recife sunt la doar 200 de metri unul de celălalt.

Locuri speciale în Antalya
Locuri speciale în Antalya

Un alt loc excelent pentru scufundări în Bodrum este Insula Orak și Peștera Delikli. Vizitarea Muzeului Subacvatic Bodrum, unde sunt expuse descoperiri subacvatice din Turcia, promite experiențe semnificative pentru entuziaștii subacvatici. În Bodrum, una dintre cele mai importante stațiuni de vacanță din Turcia este Mugla. Aici vă puteți bucura de soare în golfurile frumoase și vă puteți bucura și de bucătăria turcească sau de restaurante aflate în oraș. Mormântul lui Mausolus este considerat drept una dintre cele „Șapte minuni ale lumii antice”.

Muzeele sunt un punct de atracție în Turcia
Muzeele sunt un punct de atracție în Turcia

Fethiye: Un paradis subacvatic

Fethiye, printre centrele preferate ale vacanțelor de vară, cu golfurile sale unice, plajele premiate și priveliștile uluitoare, găzduiește unul dintre cele mai bune locuri de sufundări din Turcia, Aquarium Bay. Golful, care își ia numele de la limpezimea apei sale, este un loc ideal pentru cei experimentați care vor să fac scufundări dar este ok și pentru începători. Declarat în ultimii ani ca zonă protejată golful este ideal și pentru scufundări nocture. Puteți admira creaturile care locuiesc în adâncurile albastre din Golful Aquarium cunoscut pentru diversitatea vieții subacvatice.

Paradis subacvatic in Turcia
Paradis subacvatic in Turcia

Un alt traseu popular de scufundări în Fethiye este Afkule, care are arcade acoperite cu corali moi pe fundul mării, tuneluri misterioase și pande din ce în ce mai adânci. Afkule, o destinație frecventă pentru pasionații de scufundări, deoarece găzduiește multe peșteri subterane, diferite specii de pești și plante marine și este de asemenea, potrivită pentru scafandrii avansați. Aventurierii care explorează subacvatic în Fethiye pot explora de asemenea, Oluudeniz, locație renumită pentru plaja lui încântătoare și Valea Fluturilor, care găzduiește peste 80 de specii de fluturi. Tot aici se pot bucura de aromele unice ale regiunii. Țestoasele Caretta pot fi observate frecvent în această regiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net