Cele mai importante 5 mituri despre forţa psihică

Ultima actualizare:

    Oricine îşi poate controla emoţiile şi gândurile pentru a-şi îmbunătăţi viaţaFoto: Arhiva Click
Oricine îşi poate controla emoţiile şi gândurile pentru a-şi îmbunătăţi viaţaFoto: Arhiva Click

Ca societate, ne petrecem mult timp încercând să fim puternici din punct de vedere fizic. Peste tot, vedem diete, suplimente de slăbit, programe de fitness. Forţa psihică, în schimb, nu primeşte la fel de multă atenţie. Fără ea, însă, nu putem să ne atingem ţelurile de rezistenţă fizică sau orice alt ţel. Este, deci, esenţială să fim puternici psihic.

Deşi foarte important, conceptul de forţă psihică nu e cunoscut de mulţi, notează Amy Morin de la The Huffington Post. Există multe concepţii greşite privind acest tip de putere şi de ce contează. Iată cinci dintre cele importante mituri despre forța psihică.

1. Ideaa că îţi poţi antrena mintea e un trend care va dispărea

Faptul că te poţi antrena pentru a avea forţă psihică nu e un fenomen care e acum la modă. Ideea că îţi poţi controla gândurile, emoţiile şi comportamentul pentru a fi productiv are la bază studii vechi. Tehnici de terapie bazate pe aceste abilităţi se cunosc încă din anii 1960.

A-ţi antrena mintea e ca şi când ai merge la sală şi ai renunţa la fast-food: trebuie să înveţi să fii mulţumit cu cei ai şi să nu te laşi păgubaş după un eşec.

2. Oamenii fie sunt puternici psihic, fie nu

Nu există două categorii de oameni, gradul în care ne putem controla psihicul variază şi oricine se poate întări mental. Ai nevoie doar de practică şi de exerciţii care să te menţină alert.  

Unele persoane pot avea braţe mai puternice, aşa cum unii sunt mai buni când vine vorba despre anumite aspecte ale forţei mentale. O persoană care îşi poate controla emoţiile poate avea anumite puncte sensibile.

3. Conceptul de forţă psihică îi stigmatizează pe cei care suferă de probleme mentale

Oricine îşi poate antrena mintea, chiar dacă suferă de anxietate, ADHD, despresie sau alte probleme. Sigur, astfel de boli pot face procesul mai anevoios. O persoană cu depresie poate avea mai multe gânduri negative, dar asta nu înseamnă că nu poate să devină mai puternic din punct de vedere psihic.

Oamenii cu boli mentale nu sunt slabi psihic, din contră. Şi, ca oricine altcineva, pot să îşi schimbe viaţa în bine.

4. Forţă mentală înseamnă că trebuie să ai numai gânduri pozitive

A avea forţă psihică nu înseamnă că trebuie să te aştepţi să ţi se întâmple numai lucruri bune sau că trebuie să ai numai gânduri plăcute. A gândi mereu pozitiv poate fi la fel de nociv ca a avea numai gânduri negative. În schimb, e bine să fii realist şi raţional.

Gândurile noastre nu reflectă mereu adevărul. Dacă suntem supăraţi, ele vor fi foarte rele. Dacă suntem fericiţi, tindem să ne supraestimăm. Oamenii puternici psihic ştiu să se autoevalueze însă.

5. Oamenii puternici psihic se comportă ca nişte roboţi

A fi puternic psihic nu înseamnă că nu trebuie să plângi la înmormântări sau să te emoţionezi la vederea unui bebeluş. A fi puternic psihic înseamnă că trebuie să fii conştient de emoţiile tale, nu să le elimini.

În viaţă, luăm cele mai bune decizii când ne putem controla emoţiile. Oamenii puternici din punct de vedere psihic ştiu când emoţiile pot duce la un comportament nesănătos şi ştiu ce paşi să urmeze pentru a evita asta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net