Cercurile misterioase care au apărut în Hunedoara au speriat pe toată lumea. Explicația fenomenului bizar

Ultima actualizare:

Deși nu multă lume mai locuiește astăzi în micul sat Alun, din Hunedoara, întreaga comunitate locală a rămas uimită de fenomenul misterios de pe un deal din apropiere. Mai precis, este vorba despre o serie de cercuri verzi, pentru care localnicii au și venit cu mai multe explicații. Află alături de Click! despre ce este vorba!

Localnicii au mai multe explicații pentru cercuri / FOTO: Daniel Guță / Adevărul
Localnicii au mai multe explicații pentru cercuri / FOTO: Daniel Guță / Adevărul

Dacă ați mai auzit până acum de idilicul sat Alun, din Hunedoara, poate că a fost în contextul faimoasei carierei de marmură din apropiere, care deja s-a închis cu ceva ani în urmă. De atunci, numărul locuitorilor satului a fost în scădere, însă acesta a revenit în prim-plan, datorită misterioaselor cercuri verzi care au apărut pe dealul din apropiere. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, diametrul acestor formațiuni variază, mergând cam de la 2 metri, până înspre 10!

Astăzi, în urma închiderii carierei de marmură, cât și a opririi diverselor alte obiective economice din zonă, cum ar fi exploatarea de fier și talc, singura modalitate prin care puținii locuitori rămași în sat își mai pot susține căminul este turismul. Iar pe lângă biserici și frumusețea naturală, aceste formațiuni bizare au devenit un subiect de interes. Desigur, oamenii au venit deja cu mai multe posibile explicații pentru cercurile misterioase.

Ce spun localnicii despre cercurile misterioase

Desigur, apariția misterioasă nu putea fi ratată de către localnici, mai ales că cercurile au o culoare a ierbii mult mai închisă decât restul dealului pe care se află. Iar oamenii au venit cu mai multe teorii care ar putea explica existența acestui fenomen. Unii spun că aceste cercuri s-ar fi format deasupra vechilor locuri unde se făcea var, în timp ce alți localnici cred că totul se datorează turiștilor care ar fi venit cu motocicletele pe deal, în ultima perioadă, pentru o competiție.

Între timp, alții susțin că totul a fost cauzat de o specie de ciuperci de câmp, care apare în această perioadă a anului pe deal. Un localnic chiar a declarat că are un asemenea cerc în propria livadă, iar pe iarba mai închisă la culoare ar crește ciuperci. Acest fenomen este unul des întâlnit, chiar primind numele de „inelele zânelor”, iar cauza ar fi ciupercile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net