Certuri și supărări apar în toate cuplurile. Iată cum poţi să le depăşeşti eficient
Toată lumea se ceartă din când în când şi cel mai important lucru este să ştim că certurile nu sunt un capăt de ţară. Însă, indiferent că e vorba de o banală neînţelegere sau un conflict puternic, tensiunile care îi implică pe cei dragi nu sunt niciodată plăcute. Iar o discuţie aprinsă cu partenerul nostru se numără în mod sigur printre lucrurile pe care vrem să le evităm.
Totuşi, inevitabil apar şi situaţii de acest gen, motiv pentru care contează enorm felul în care le gestionăm, felul în care alegem să comunicăm, pentru a-i transmite celui de lângă noi că îi înţelegem punctul de vedere şi că o ceartă poate avea un rol constructiv în evoluţia relaţiei.
Conflictele într-o relație sunt inevitabile
Conflictul în sine nu reprezintă o problemă, ci modul în care este gestionat poate apropia sau depărta partenerii. De aceea abilitățile de comunicare sunt esențiale într-o astfel de situație.
În vreme ce motivele de ceartă în cuplu sunt inevitabile, disputele aprinse și adesea distructive pot fi aplanate și chiar transformate în conversaţii care să îi apropie pe parteneri, să îi ajute să se cunoască mai bine și să își sudeze legătura. Este esenţială abordarea unei atitudini calme, lipsite de acţiuni toxice, precum vorbe sau acte agresive, acuze și lovituri sub centură. La fel de importantă este înlocuirea monoloagelor cu o comunicare bilaterală.
Încercaţi amândoi să găsiţi sursa conflictului şi să o rezolvaţi, deoarece nu veţi reuşi altfel să aveţi o căsnicie fericită. Dacă în privinţa micilor dispute zilnice, care câteodată pot fi amuzante, nu este nimic care să vă pună în pericol relaţia, când vine vorba de conflictele nerezolvate din trecut, situaţia devine mai complicată.
Tocmai pentru a evita astfel de momente în relaţia voastră, discutaţi cu calm ce anume s-a schimbat şi cum puteţi trece peste acea dispută. Doar prin comunicare puteţi salva relaţia.