Cine a fost Nababul, unul dintre cei mai bogați români din istorie! La cât ar ajunge averea lui în 2024

Atunci când vorbim despre cei mai bogați români din istorie, poate vom presupune că pe listă se vor regăsi diferiți domnitori, regi, ori boieri. Ei bine, un nume pe care poate că puțini dintre noi îl mai știm astăzi, însă care probabil că ar fi destul de sus pe listă, dacă nu chiar în fruntea ei, este cel al lui Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Gheorghe Grigore Cantacuzino era supranumit Nababul
Gheorghe Grigore Cantacuzino era supranumit Nababul

Potrivit informațiilor de la historia.ro, Gheorghe Grigore Cantacuzino, supranumit și Nababul, avea o avere fabuloasă și niciodată nu s-a sfiit să se fălească cu aceasta. Din nefericire, documentul de împărțire a averii acestuia nu a lăsat o estimare clară a întregii averi pe care o avea. De exemplu, documentul menționează existența a 24 de moșii, 7 vii, de 17 munți, patru loturi de teren intravilan, cât și despre 6 case. Mai mult decât atât, se mai menționează și un cont deschis la o anumită bancă, cât și despre numerarul dotelor fiicelor sale, o sumă de 2,1 milioane de lei.

Alte sume menționate în acest document sunt ceva mai mici, sub 300.000 de lei. Se pare că în doar câșiva ani, prin exploatarea unui teren petrolifer, Nababul a obținut un milion de lei. Desigur, averea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino a devenit subiectul multor discuții și speculații, la începutul secolului XX.

Nababul deținea 24 de moșii

Nababul făcea parte dintr-un grup destul de restrâns, care deținea 66 de proprietăți uriașe, în jurul anului 1900, în România. Acestea aveau fiecare peste 5.000 de hectare, iar cele cele 24 de moșii deținute de Gheorghe Grigoriu Cantacuzino aveau zăcăminte de petrol. Alături de acesta, printre marii proprietari ai acelor vremuri mai erau Basarab Brâncoveanu, Dinu Mihail, cât și Regele Carol I.

În privința unei aproximări mai precise a averii Nababului, lipsa unor documente oficiale face destul de greu să fie descoperite cifre exacte. Se pare că o cifră posibilă în privința terenurilor deținute de acesta ar fi de aproximativ 150.000 de hectare. Iar în privința valorii terenurilor petrolifere, acestea ar fi fost estimate în 1901 la 700 de milioane lei aur. În prezent, această sumă ar fi echivalentul a aproximativ 4,2 miliarde de dolari. Iar acestei sume s-ar mai adăuga și valoarea moșiilor, în sine, care ar ajunge în banii moderni la aproximativ 861.300.000 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net