Colțul de Rai aflat lângă Brașov! Puțină lume știe de el și este perfect pentru o călătorie de weekend cu familia

Ultima actualizare:

România este o țară deosebită, cu un farmec aparte, unde natura își etalează splendoarea în cele mai variate și spectaculoase forme. De la munți impunători și păduri misterioase, la plaje idilice și delta unică, țara noastră oferă o paletă diversificată de destinații care încântă privirea și hrănesc sufletul. În inima Carpaților, crestele semețe și vârfurile acoperite de zăpadă se ridică majestuos, invitând iubitorii de natură la drumeții și explorări. Ei bine, la doar 10 km de Brașov se ascunde un loc desprins din basme!

Este perfect pentru o escapadă de weekend cu familia
Este perfect pentru o escapadă de weekend cu familia

Colțul de Rai, la doar 10 km de Brașov! 

Această țară minunată, cu diversitatea ei naturală și culturală, este un loc în care fiecare colț ascunde o nouă poveste. România este, fără îndoială, o destinație de vis pentru cei care caută frumusețe, liniște și aventură într-un peisaj de o rară frumusețe. Ei bine, iată că Rezervația Naturală Dealu Cetății - Lempeș este o lume de vis unde turiștii trebuie să ajungă neapărat, măcar pentru un weekend.  Locul este o prelungire la sud de râul Olt a masivului Baraolt.

Rezervaţia are o suprafaţă totală de 374 de hectare. Iar din acest punct, de la peste 700 de metri altitudine, se văd spre exemplu: Lunca Oltului. Puţin mai în spate, zona în care poteca de creastă şerpuieşte prin pădure ca într-un colţ de rai şi exact în spatele nostru acum, pe de-a-ntregul, zona de şes a depresiunii Ţara Bârsei.”, potrivit Observator.ro.

Locul este absolut perfect pentru iubitorii de drumeții sau pentru cei care, pur și simplu, simt nevoia să se relaxeze într-o zonă cu peisaje incredibile. Foarte mulți turiști vin aici, mânați de dorința e a explora minunile naturii. Mulți spun că este un loc ideal pentur familiile cu copii.

Dealul Cetății Lempeș a fost declarat arie naturală protejată acum 23 de ani. Vizitatorii care doresc să ajungă aici pot profita de facilități excelente: există locuri de parcare disponibile la intrarea în rezervație, în localitatea Sânpetru. De asemenea, datorită configurației terenului și a curenților de aer, zona este perfectă pentru zborurile cu parapanta, fiind ideală chiar și pentru piloții începători, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net