Un oraș din România se află în topul celor mai ieftine destinații din Europa în 2024. Pe ce loc s-a clasat

Ultima actualizare:

Specialiștii englezi au realizat un sondaj cu cele mai accesibile orașe europene pentru turism, iar pe listă se află și unul de la noi din țară.

Cea mai ieftină destinație de vacanță din România / Foto: Pixabay
Cea mai ieftină destinație de vacanță din România / Foto: Pixabay

Brașov, cea mai ieftină destinație de tip city break din România

Pe locul 1 în clasament se află Vilnius, considerat orașul cu cele mai bune prețuri pentru amatorii de city break-uri. De asemenea, pe lista celor 37 de orașe din Europa se află și un loc din România. Sondajul a fost realizat de o instituție britanică, ce a comparat prețurile vacanțelor de tip city break, cum ar fi masa, cazarea și atracțiile turistice. Ei bine, orașul de la noi din țară aflat în acest clasament este Brașovul, considerat singura destinație cea mai ieftină. Acesta s-a poziționat pe locul 15 în top.

Potrivit standardelor europene, comparativ cu București, orașul Brașov este o alternativă mult mai ieftină pentru o vacanță de tip city break.

„Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în Vârful Tâmpei costă doar 20 de lei (3,55 GBP - lire sterline - n.red.) pentru vederi aeriene ale acoperișurilor roșu- cărămiziu, în timp ce tour-operatorul local oferă un tur gratuit pe jos în fiecare dimineață, la ora 10,30, pornind de la fântână din Piața Sfatului. Luați delicatese locale kürtőskalács (un „tort sub formă de horn” acoperit cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie de la taraba din apropiere”, sunt sfătuiți turiștii care vor să descopere cele mai frumoase destinații ale țării noastre.

Tot în același clasament se află și alte orașe din România, precum Cluj Napoca sau Sibiu, care a primit Marele Premiu la „Destinația Anului 2024”, potrivit adevărul. În cadrul aceleiași competiții, Brașovul a câștigat premiul special pentru 7 destinații câștigătoare.

Vilnius s-a clasat pe primul loc în topul destinațiilor ieftine de tip city break

Vilnius, Capitala Lituaniei a obținut pentru prima dată titlul pentru cel mai ieftin city break european. Datorită prețurilor infime la alimentație, zboruri și transport în comun, acest oraș se menține de ceva timp în top, în anii 2015,2019,2020 și 2024 fiind pe primul loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net