Orașul din România care i-a cucerit pe străini. Este printre cele mai căutate destinații de vacanță în vara anului 2024

Vara a sosit deja, așa că cei care vor să plece în vacanță sunt în căutarea celor mai atractive destinații. Fie că aleg Paris, Atena sau București, cert este că majoritatea caută cele mai ieftine prețuri. Potrivit traveloffpath.com, Capitala României este în topul celor mai căutate destinații.

București/ Sursă foto: Pexels
București/ Sursă foto: Pexels

București, pe locul 5 în topul celor mai căutate destinații de vacanță

Știai că Bucureștiul se află în topul celor mai căutate destinații de vacanță, de anul trecut și până în prezent? Potrivit sursei citate, anul acesta, „micul Paris” a înregistrat o creștere  a căutărilor de 30% . Mulți străini consideră că acest oraș este unul dintre cele mai frumoase și interesante din Europa.

„Are o atmosferă vibrantă și un amestec între tradițional românesc, artă nouă și elegantă, dar și arhitectură comunistă austeră. De asemenea, puteți explora cu ușurință restul României, precum frumoasa și legendara regiune a Transilvaniei, plecând din București. Și este floare la ureche să ajungi aici cu un zbor direct de la New York la București”, scrie un turist american, potrivit sursei deja menționate.

Ce orașe se află pe locul 1 și 2

Cu siguranță sunteți curioși să aflați ce orașe se află pe locul 1 și 2. Ei bine, primul loc în topul celor mai căutate orașe pentru vacanțe se află Tirana, Albania. Acesta a înregistrat o creștere de 37% a căutărilor, comparativ cu anul 2023. Zona este considerată o „bjuterie nedescoperită”, chiar dacă este extrem de populată. În plus, prețurile sunt foarte ieftine, drept pentru care se numără printre cele mai accesibile destinații din Europa.

Viena, Austria se află pe locul 2, cu o creștere de 36% a căutărilor pentru vara aceasta. Situat pe malul Dunării, acest oraș are o istorie fabuloasă și o moștenire de artă și cultură uimitoare.

„Unele dintre cele mai bune lucruri de făcut în Viena includ vizitarea Palatului Schonbrunn, răsfățul la cafenelele orașului precum Cafe Central sau Cafe Sacher și vizionarea artei la Palatul Belvedere”, se mai arată pe site.

Totodată, locul 3 este ocupat de Budapesta (Ungaria) , 4 de Zurich (Veneția) și 6 de Frankfurt (Germania)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net