Cum arată cea mai neobișnuită cafenea din România. Locul în care amintirile din copilărie sunt mereu vii

Ultima actualizare:

Nu este o încăpere dintr-o locuință și nici nu face referire la camera frontală a vreunui dispozitiv. Mai degrabă, este vorba despre un local aflat în București, într-o zonă centrală extrem de aglomerată a orașului. Iată cum arată cea mai neobișnuită cafenea din România.

Cafeneaua are doar o cameră / Sursă foto: Facebook
Cafeneaua are doar o cameră / Sursă foto: Facebook

De multe ori am auzit în presa internațională despre cel mai mic local, cea mai îngustă cafenea, restaurantul cu o masă etc. Ei bine și la București există o cafenea/ceainărie care are doar o cameră!

Situată în zona Piața Romană din Capitală, Camera din Față este un local alcătuit dintr-o singură încăpere așa cum îi spune chiar numele. Spațiul se găsește la parterul unui bloc vechi, iar ambianța de aici este cât se poate de atrăgătoare. În exterior sunt câteva tejghele unde îți poți servi cafeaua sau ceaiul în timp ce fumezi sau pur și simplu, stai în picioare. Atunci când intri în această cafenea ai impresia, de fapt, că vizitezi o casă veche cu gust, unde armonia și atmosfera primitoare nu lipsesc.

Pentru cei care încă nu au auzit de această ceainărie și cafenea, ei bine, trebuie să știe că se află într-o zonă foarte aglomerată a Bucureștiului. Mai mulți internauți au publicat filmulețe cu localul pe internet, iar acesta a devenit viral, făcând înconjurul rețelelor de socializare după ce a fascinat o mulțime de români. 

Cum arată cafeneaua inedită

Dacă vorbim despre mobilierul din localul minuscul, ei bine, acesta este unul retro , cu foarte mult lemn calitativ și mașini de cusut manual, precum și alte antichități ce le-au aparținut bunicilor. Mesele și scaunele sunt din lemn vechi, dar recondiționate. Designul te duce imediat cu gândul la începutul secolului XX, datorită podelelor de lemn, dulapurilor vechi și a atmosferei vintage. Se spune că localul este mereu aglomerat, întrucât oamenii sunt atrași de ambient, decor și atmosferă.

Mesele sunt mici, de câteva persoane și ai impresia că aici totul se desfășoară la comun. Din cauza spațiului destul de îngust este imposibil să nu auzi discuțiile oamenilor din încăpere. Clienții fideli spun că muzica este în surdină, iar de obicei se ascultă melodii retro sau jazz.

Meniul de la cafeneaua și ceainăria populară din București este alcătuit dintr-o mulțime de sortimente de ceai, cafea, vin, cocktailuri, dar și dulciuri. Ceaiurile costă între 10 și 20 de lei, iar dacă preferi o cafea sau o băutură aromată, trebuie să plătești undeva între 16 și 28 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449016574 790492459883010 1579936202276165367 n jpg
image
image
image
image
image
image
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
image
actualitate.net
image
actualitate.net