Istoria misterioasă a celui mai vechi bar de lesbiene din lume. Care era parola secretă pentru a intra în locație

Ultima actualizare:

Povestea celui mai vechi bar de lesbiene din lume este una fascinantă, dar și învăluită în mister. În anii 1930, când homosexualitatea era încă ilegală, un club subteran din Londra devenea un refugiu pentru femeile gay din întreaga metropolă. Acest loc secret era cunoscut sub numele de Gateways.

Povestea celui mai vechi bar de lesbiene din lume
Povestea celui mai vechi bar de lesbiene din lume

Parola care te ajuta să intri în bar

Situat în vestul Londrei, clubul Gateways se afla sub o ușă verde, neînsuflețită, în spatele căreia se ascundea o lume cu totul diferită. Pentru a intra, trebuia să cunoști parola magică, care era simplă și discretă: "Dorothy". Acest loc întunecat și murdar, care anterior fusese un bar de striptease, devenea un sanctuar pentru lesbienele londoneze.

Cu reguli stricte impuse de teama persecuțiilor, clubul avea interdicții clare: niciun oaspete după ora zece, iar cei care tulburau liniștea erau imediat expulzați. Era necesar să fie secret, dat fiind că homosexualitatea era considerată o infracțiune gravă în acea perioadă.

Gateways a fost fondat în 1931

Cel mai vechi bar de lesbiene. FOTO captură Gateway Grind trailer
Cel mai vechi bar de lesbiene. FOTO captură Gateway Grind trailer

Fondat în 1931, Gateways a rămas deschis timp de peste cincizeci de ani, devenind un simbol al libertății și al eliberării pentru lesbienele din Londra. Acesta a fost un loc în care femeile găseau sprijin reciproc, își construiau relații și se simțeau libere să-și exprime identitatea sexuală într-un mediu sigur și acceptant.

În ciuda presiunilor sociale și a persecuțiilor, membrii clubului Gateways au format o comunitate puternică și au creat amintiri de neuitat. De la dansuri senzuale până la întâlniri romantice, acest loc a fost inima vieții sociale a lesbienelelor din Londra.

O amintire a luptei pentru acceptare

Cu toate că homosexualitatea a fost dezincriminată în Marea Britanie în 1967, femeile lesbiene continuau să trăiască sub presiunea societății și să-și păstreze adesea identitatea sexuală în secret, din teama de a nu-și pierde locurile de muncă, casele sau copiii.

Astăzi, consiliul din cartierul Kensington and Chelsea luptă pentru a comemora clubul Gateways ca parte a istoriei LGBT+. Prin revopsirea ușii verzi, acum vopsită în alb, și prin campania pentru amplasarea unei plăci albastre care să comemoreze acest loc istoric, se dorește păstrarea vie a amintirilor și a moștenirii acestui loc emblematic din Londra. Gateways rămâne un simbol al curajului și al rezistenței, o amintire a luptei pentru acceptare și egalitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net