Controversata moarte a Mariei Magdalena. Ce i s-a întâmplat după răstignirea Mântuitorului

Maria Magdalena a fost una dintre cele mai controversate personalități din întreaga istorie a creștinității. A fost cunoscută drept femeia de moravuri ușoare care și-a spălat păcatele, însă în istorie rămâne modelul femeii care a săvârșit una dintre cele 10 porunci: ,,Să nu preacurvești”.

Maria Magdalena. FOTO: Captură YouTube
Maria Magdalena. FOTO: Captură YouTube

Iertarea Mariei Magdalena a venit din partea Mântuitorului, căruia I-a spălat picioarele, urmând ca mai apoi să fie iertată și curățată de toate păcatele săvârșite, devenind un discipol apropiat Lui. Totuși, deși este bine cunoscută viața plină de încercări a Mariei Magdalena, ceea ce s-a întâmplat cu ea după moartea Mântuitorului rămâne, în continuare, o enigmă.

Cine a fost Maria Magdalena

Maria Magdalena a săvârșit păcatul trupescu, urmând ca mai apoi să cunoască iubirea și iertarea în brațele Mântuitorului. În ciuda trecutului ei tumultuos, Maria Magdalena i-a fost aproape lui Iisus până în ultima clipă a vieții sale.

În Noul Testament, scrierile ne informează că Maria din Magdala a fost prima femeie vindecată de Iisus. Nu se regăsește în foarte multe scrieri biblice și nici nu a lăsat o scriere proprie, însă numele ei apare menționat în mai multe învățături creștine.

Deși Maria Magdalena a fost o femeie de moravuri ușoare, care și-a primit iertarea păcatelor în urma apropierii de Mântuitor.

„Maria Magdalena, o femeie din cetate care era păcătoasă, și-a spălat păcatele cu lacrimile ei prin dragostea sa de adevăr. Și s-a împlinit cuvântul adevărului care spune că ‘iertate i-au fost păcatele ei cele multe fiindcă a iubit’. Cea care odinioară fusese rece prin păcat s-a înflăcărat de acum înainte în iubire. Fiindcă atunci când a venit la mormânt și a găsit trupul Domnului nu era acolo, ea a crezut că fusese luate și a spus așa ucenicilor.”, apare notat în Biblie – Luca 8.

Maria Magdalena, unul dintre cele mai controversate personaje din Biblie

Maria Magdalena. FOTO: Doxologia
Maria Magdalena. FOTO: Doxologia

Potrivit legendelor, Maria Magdalena i-a fost aproape Mântuitorului până în momentul crucificării. La o distanță de doar 3 zile după moartea Lui, aceasta a mers la mormânt și I-a uns trupul cu un amestec de mirodenii.

După răstignirea Mântuitorului au apărut diverse ipoteze referitoare la viața ei. Mulți catolici sunt de părere că Maria Magdalena a fugit undeva în Franța, în timp ce tradiția orientală este de părere că a fugit în Efes alături de Fecioara Maria. Totuși, nu există nimic doveditor în acest sens, totul rămânând la stadiul de speculații, potrivit shtiu.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
Banner Urși în poiană
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock  jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Telefon - factura FOTO Shutterstock
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
Sulina farul vechi FOTO remus flroescu png
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net