Copacul din România care îți poate pune viața în pericol. Motivul nebănuit pentru care e considerat extrem de periculos

Există un copac în România despre care se zice că este foarte periculos, mai ales atunci când este furtună sau caniculă. Click! îți spune despre ce pom este vorba.

Copacul din România care îți poate pune viața în pericol
Copacul din România care îți poate pune viața în pericol

Nucul, căci despre el este vorba, este un copac sub care este extrem de riscant să stai, mai ales atunci când bate vântul foarte tare sau vremea este secetoasă și caniculară. Totuși, e bine de știut că acest pom este protejat prin lege, în România.

Unii dintre nuci pot fi arbori seculari. Are o coroană impresionantă, un trunchi gros și fructe delicioase. Acestea sunt o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, lecitină și Omega-3.

Dar de ce nu este bine să stai sub nuc

Nucul nu se poate tăia decât cu acordul autorităților / foto: Pixabay
Nucul nu se poate tăia decât cu acordul autorităților / foto: Pixabay

Unul dintre motivele din cauza căruia nu este bine să stai sub un nuc, atunci când e cald sau e furtună, specialiștii au explicat că are legătură cu fruzele sale. Ele secretă gaze sulfuroase care pot provoca somnolență.

Persoanele care stau mult sub un nuc se pot otrăvi cu acest gaz și chiar există riscul de deces. Toxina produsă de nucile neculese are potențial cancerigen dacă sporii sunt inhalați în cantități mari.

Mai mult decât atât, coaja verde a fructelor de nuc conține polifenoli care pătează mâinile și pielea și care duc la posibile iritații. Din cauza cantității ridicate de iod din frunzele copacului mucoasa nasului se poate inflama.

Așa poate apărea tusea sau durerea de cap. Pe timp de ploaie arborele produce o substanță toxică numită juglona care ajunge direct în sol. Acesta este motivul pentru care frunzele trebuie strânse imediat pentru că va ucide orice plantă puneți.

Ține țânțarii departe și este protejat prin lege

Din fericire, insectele si dăunătorii sunt ținuți la distanță. Unii gospodari recomandă plantarea acestuia mai departe de casă, la o distanță de 50 – 100 de metri pentru a nu exista riscul căderii pe locuință în timpul unei furtuni.

Pe de altă parte, potrivit lege5.ro, nu trebuie să uităm că nucul este protejat de lege și că nimeni nu are voie să-l taie înainte de a cere autorizație de la primărie. Cei care îl scot din pământ au obligația să planteze alți 5 nuci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net